Meklēšana

2009. gada 27. augusts

Atbaidošā spamošana draugos

Pēdējo mēnešu laikā mana uzturēšanās portālā Draugiem.lv jau ir tik minimāla, ka grūti saredzēt nepieciešamību pēc šī sociālā portāla. Ja sākumā tā bija vieta, kurā vismaz formāli uzmeklēt paziņas, tad tagad esmu ievērojis, ka pēdējā gada laikā praktiski neviena cilvēka profilu nemaz neesmu apskatījis. Agrāk Draugiem.lv es publicēju bildes, kas šķita interesantas. Bet tad ievēroju, ka pievienoto bilžu kvalitāte šausminoši samazinās. Tādēļ maksāt par katru 35 bilžu ielikšanu, lai tās apskata daži desmiti ļautiņi, neatrodu par lietderīgu. Vienīgais, ko no Draugiem.lv saņemu aizvien vairāk, ir baiss reklāmu daudzums, kas jebkādu darbošanos portālā padara nepanesamu. Lai no tā tiktu vaļā, portāls kā reketieri mani aicina maksāt 0.95Ls mēnesī. Un tad vēl tā čivinātavas parodija. Es protams saprotu, ka manas intereses var nesakrist ar citu interesēm, bet Twitterī es vismaz izvēlos, ko lasīt. Draugos man vienīgā iespēja ir bloķēt tos ziņojumus, kas man nav interesanti.
Bet tagad galvenais- sākusies atbaidoša spamošana draugos. Nu cik var? Visu to reklāmu dēļ Draugiem.lv jau tā izskatās pēc čigānu bodes, bet te vēl katru dienu piegāzta iesūtne ar tupa satura mēstulēm. Izmisuma dzīts uzrakstīju īsu subjektīvo skaidrojumu, kas spamošana ir manās acīs. Piedodiet, kas aiz laba prāta šo to man ir sūtījuši.

1. Jūsu kaimiņam ir caureja, bet ziniet, pods noskalojas tīri. Tas protams ir labi, taču kaimiņš, kas pēc katras kakāšanas reizes jūs sauks apskatīties uz labi noskaloto podu, ātri kļūs par nepanesamu nastu. Tieši tāpat ir ar spama vēstulēm. Ne jau katram ir svarīgi tas, kas svarīgs ir jums.
2. Jūsu kaimiņam ir slims radinieks, kuram steidzīgi vajadzīga palīdzība. Kaimiņš skraida apkārt ar pastieptu roku un sauc pēc ziedojuma. Tas protams ir labi, ja esat gatavs palīdzēt kaimiņa slimajam radiniekam, bet ticiet man, slimais radinieks nebūs veselāks, ja visi 300 kaimiņi skries apkārt pa rajonu ar pastieptu roku, bet paši tai pašā laikā neziedos ne santīma. Tieši tāpat ir ar spama vēstulēm. Pirms sūtiet tālāk, ziedojiet un pastāstiet citiem, ka esat izdarījis labu darbu.
3. Jūsu kaimiņa dators ir inficējies ar bīstamu datorvīrusu. Dators pagalam. Bet izrādās, kaimiņš pirms tam ložņājis pa pornogrāfiskajām lapām. Tagad kaimiņš pa logu bļaustās un visus brīdina par bīstamu datorvīrusu. Tas protams ir labi, ka kaimiņš brīdina citus, bet iedomājieties, cik tas kaitina, ja visi 300 rajona iedzīvotāji pa logiem kliedz, ka izplatās bīstams datorvīruss, kas apsēdis kaimiņa datoru. Tieši tāpat ir ar spama vēstulēm, kuras piepilda manu pastkastīti. Varbūt vispirms iemācīsimies lietot datoru pilnā apmērā, pirms čakarēt viens otram dienu?
4. Jūsu kaimiņš ir psihiski aktīvs cilvēks, kas iestudējis monolugu. Viņš staigā pa jūsu rajonu un aicina katram dzīvoklī to apskatīties. Jūs piekrītat. Pirmo reizi skatoties, jūs tā garlaikoja, bet kaimiņš ir labs cilvēks un to noskatījāties. Bet kaimiņam šķiet, ka viņš ir īsts Smiļģa reinkarnācija, tādēļ katru vakaru ir pie jūsu durvīm, lai demonstrētu savu kaitinošo ludziņu no jauna. Tieši tāpat ir ar dažādām spama vēstulēm, kuras tiek sūtītas kopā ar dažādiem pielikumiem- apsveikumu kartiņām, klipiem, dzejoļiem utt. Vienu reizi mēs tās apskatam, bet ja šīs vēstules bombardē katru dienu?

Kāda ir dzīves gudrība un visa sāls? Iemācīsimies cienīt viens otru. Vairumu no mums kaitina reklāmas lapeles mūsu pastkastītēs. Spama vēstule ir tas pats. Vairums no mums neko neteiks, ja draugs uz jūsu kurpes uzkāps vienu reizi. Bet ja draugs nejūt mēru un pēdas nobradātas kā plānās vecmāmiņas pankūkas? Tieši tādas pašas ir spama vēstules. Tādēļ iemācīsimies šo skaisto četrrindi:

Kādēļ kādam rakstīt ziņu?
Man ir vieglāk sūtīt spamu,
Nospļauties, ka nelasīs,
Gan jau citi pacietīs!

2 komentāri:

Anonīms teica...

http://www.lostworlds.lv/go.php?1139723449

Anonīms teica...

http://www.lostworlds.lv/go.php?1139723449