Meklēšana

2008. gada 23. decembris

Idiots studijā!

2008. gada novembris. Maskavas bērni godina Staļinu.

''Krievijai ir jāiekaro Baltijas valstis. Baltijas valstu neatkarība izrādījusies nepamatota, ievērojama daļa vietējo iedzīvotāju - vēlētāju ir nacisti. Nacisti tie ir cilvēki, ar kuriem parasta saruna ir neiespējama, tāpat kā viņiem piešķirt ierastās tiesības. Tie ir cilvēki, kuri ir jānošauj. Lode - tas ir vienīgais līdzeklis pret nacistiem. Un viņi sagaidīs to, ka mūsu tanki būs Rīgā''. Izlasot ko šādu, vienīgais jautājums: kurā gadā to kāds teicis? 1939. gadā? Varbūt 1940. gadā kāds Staļina rokaspusis tieši pirms Baltijas valstu okupācijas? Nē. Tas izteikts 2008. gada 15. decembrī. Tik daiļrunīgi savu nepatiku pret Baltijas valstīm paudis žurnālists Mihails Ļeontjevs, kuru vairāku gadu garumā kā revanšisma ikonu katru vakaru pielūdza vietējie piektās kolonnas dalībnieki. Vai viņiem šī neprāša demagoģijā bija jāklausās kādā ar zāģu skaņām slāpētā radiostacijas viļņos, vai viņa naidpilnā retorika jālasa no saburzītiem pierakstiem, kas ceļojusi no rokas rokā? Nē. Mihails Ļeontjevs ir populārs personāžs Krievijas ''Pirmajā kanālā'' (Первый канал), kur vada programu ''Однако'', kam ir sava kanāla uzturēta mājas lapa. Kanāla meitas uzņēmuma "Baltijas pirmajā kanāla" (Первый Балтийский канал) centrālā mītne atrodas nekur citur, kā vien Rīgā, Brīvības ielā. Mihails Ļeontjevs nemaz neslēpj, ka viņam ir daudz ienaidnieku. Tādēļ "Pirmā kanāla" mājas lapas sadaļā ''Pirmās personas" M. Ļeontjevs pie sava foto piekarinājis vienu teikumu: "Я очень рад, когда меня ненавидят мои политические враги" (es ļoti priecājos, ka mani neieredz mani politiskie ienaidnieki). Ja kādam šķiet, ka Mihails Ļeontjevs ir prātu zaudējis krievu šovinists, kurā neviens neklausās, tad tas neatbilst patiesībai. Jā, Mihails Ļeontjevs ir bīstams radikālis un imperiālists, kurš tīko pēc Krievijas impērijas atdzimšanas. Jā, viņa teikto varbūt nekad neteiks citi šī paša TV kanāla raidījumu varoņi. Jā, Krievijas prezidents- marionete Dmitrijs Medvedevs tiks skarbs bīstas būt. Taču M. Ļeontjevs ir Kremļa atbalstīts rupors, jo zināms, ka Krievijā valda singra TV cenzūra. Ļeontjevs pilnīgi atklāti runā to, par ko daudz ieturētākos toņos runā gan Krievijas premjers Putins, gan viņa politiskie pāži. Tādēļ atmetīsim ilūzijas, ka šis bijis viens no daudzajiem pārpratumiem. Tiko būs iespējams, Ļeontjeva neprātīgās vīzijas daudz kompetentāki dienesti provēs iedzīvināt.
Vienīgais, kas mūs vēl glābj no otra Baigā gada, ir tas, ka Krievija vairs nav lielvara. Šī Indonēzijas līmeņa valsts ne mirkli nevilcinātos vardarbīgi izrēķināties gan ar Latviju, gan Ukrainu, gan Poliju un citām valstīm. Paldies Dievam, Krievija vēl krietnu laiku būs iespaidīgu plašumu zeme, kuru apdzīvo nedaudz cilvēku, kuru neprot sakopt sava lielā nama priekšu, bet grasās pakļaut un pārmācīt visu pasauli. Bet reiz taču var notikt, ka studijas idiotam Ļeontjevam pievienosies citi, šoreiz uz tankiem.
Ak jā. Izskatās, ka vismaz Ārlietu ministrs uz to reaģējis adekvāti: http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=22727927

Nav komentāru: