Meklēšana

2009. gada 20. janvāris

Gazā dzīvo necilvēki un zvēri?

Esmu viens no tiem, kas nespēj saprast, kādēļ par Tibetas brīvību Latvijā bija gatavi rīkot mītiņus un piketēt, boikotēt Pekinas olimpiādi un nepirkt ķīniešu preces, bet kad karš skar citu pasaules nostūri, tiem pašiem miermīļiem kā ūdens mutē. Ar to es domāju Latvijā valdošo klusumu Izraēlas- Palestīnas konflikta sakarā, kurš mēneša laikā paņēmis jau krietni vairāk par tūkstoša cilvēku dzīvību. Neesmu ne islamistu pusē, ne pārlieku spēcīgs jūdaisma jautājumos. Saprotams, ka šis karš nav Hamas piesauktais ''briesmīgo ebreju nāves deja pār nelaimīgo palestīniešu ķermeņiem''. Ar izteikumiem neskopojas arī Izraēlas militāristi, kādā preses konferencē nosaucot palestīniešus par dzīvniekiem cilvēka izskatā. Nezvēra seju apliecinājušas abas konflikta puses. Taču mani pārsteidz, ka ir šī nevienlīdzība konfliktu selekcijā. Esmu vairāk nekā pārsteigts, ka pat pēc 1000 cilvēku bojāejas, izskan retorika, ka notiek karš ar teroristiem. Kaut sen jau zināms, ka nepastāv teroristu tautas, teroristu pilsētas, teroristu valstis vai teroristu armijas. Pat pēc definīcijas terorisms ir iebiedēšana vai vardarbības pielietošana, lai panāktu apdraudētās puses piekāpšanos politiskos, juridiskos vai ekonomiskos jautājumos. Kā var pastāvēt teroristu policija, teroristu mediķi, teroristu bērnu dārzi vai teroristu pilsētas, kuras jāapkaro ar lielgabaliem, raķetēm un bombardēšanu? Nāk prātā pārdomas, kāds vispār ir vienkārša cilvēka prātā noformējies priekšstats par teroristu. Visticamāk, ka viņš ir musulmanis, kas ienīst ASV, cionistus, kristiešus un visu labo. Visticamāk, ka viņš nēsā ap galvu aptītu autu, ir bārdains. Taču vēsturē iegājies tā, ka teroristi ir arī citādi. Tiem nav jābūt tikai musulmaņiem. Pieminēšu kaut vai IRA- "Irish Republican Army", kas cīnījās katolisko ziemeļīru interesēs. IRA nesmādēja iespējas gan spridzināt lielveikalus, gan atklāti slepkavot. Tālu neatpalika arī PSRS dāsni atbalstītais vācu RAF- ''Rote Armie Fraktion''. Galu galā, pašiem ebrejiem bijušas savas teroristu organizācijas. Viena no pazīstamākajām LEHI- ''Lohamei Herut Israel'', kura pēc Izraēlas nodibināšanas daļēji iekļāvās Izraēlas bruņotajos spēkos. Pirms tam gan LEHI pamatīgi paplucināja toreizējos Palestīnas saimniekus- angļus. Tiesa gan, nekad šos necilvēkus nav apkarojuši ar tanku brigādēm, bumbvedētājiem un raķetēm, nolīdzinot līdz ar zemi veselas pilsētas.
Subjektīvi es uzskatu, ka vislielākais terorists pasaules vēsturē ir bijis Staļins, kurš ar terorismu raksturojošām metodēm sistemātiski iznīcināja ne tikai konkurentus, politiskos darboņus un citādāk domājošos, bet arī paša vadītās valsts iedzīvotājus. Bet arī šo nelieti ASV prezidents Frenklins Delano Rūzvelts labvēlīgi dēvēja par mīlīgo tēvocīti Džo...
Šai kontekstā arī ar interesi noklausījos internetā klausāmo radiostaciju "Эхо Москвы'', kur bija klausāma saruna, kurā tika aizskarts Palestīnas, konkrēti Gazas konflikta jautājums. Saruna arī lasāma. Var jau būt, kāds tur šo to pārsālījis. Bet varbūt, ka ne.
Saruna pilnībā izlasāma te: http://www.echo.msk.ru/programs/personalno/566020-echo/

4 komentāri:

Anonīms teica...

ir jau skaisti iesaistiities probleemu risinaashanaa (nosodiit, aizstaaveet utt) visaas pasaules malaas. tas tachu ir pilsoniski atbildiigi, vai ne? bet tai pat laikaa -- vai nav pienaacis peedejais briidis demonstreet savu attieksmi pret probleemaam pashu valstii?
tie, kas protesteeja pret kjiinas/tibetas konfliktu pirms pusgada, vareeja savu energjiju ieguldiit rupeejoties par sevi un saviem liidzcilveekiem, nevis demonstreet liekuliigas ruupes par kjiinieshiem, tibetieshiem, palestiinieshiem un sazin ko veel ne.
vai tad Latvijaa par maz probleemu, kas jaarisina?? vai tad Latvijaa nu jau par daudz tiek izraadiita pilsoniskaa iniciatiiva un nostaaja jautaajumos kas skar Tevi un Mani un muusu pashu kaiminjus?

Aigars teica...

Nu kas tās par muļķībām? Rīt mums vajadzēs ārvalstu uzmanību un palīdzību, bet šie atteiks, jo esot iekšējais miers jāmeklē...

Anonīms teica...

Pasaules bīstamākie teroristi tomēr ir Cionisti. Noskaties Missing links Es sapratu, ka tā ir vienīgā filma, kas patiešām ir iedziļinājusies 11.sept. motīvos un īstajos vainīgajos.
Tas bija iespējams tikai tādēļ, ka Cionisti bija iefiltrējušies visās drošības iestādēs, viņiem piederēja telekomunikāciju firma, caur kuru gāja armijas sakari un lidostas drošības dienesti vajadzīgajās lidostās. Savu mērķi viņi panāca-par Amerikas naudu veica terora aktu uz tās zemes un iesaistīja Izraēlas interešu karā.
Pārējo 'atmaskotāju' filmas tikušas apzināti veidotas lai novērstu sabiedrības uzmanību un klaji maldinātu cilvēkus ar meliem un puspatiesībām. Pierādījumu gabaliņu bija pietiekami, bet tikai šīs filmas veidotāji no tās salikuši visu bildi.
Es ceru, ka Tu noskatīsies šo filmu un varbūt uzrakstīsi rakstu.

Anonīms teica...

http://www.geeman-headquarters.com/page456.html