Meklēšana

2009. gada 5. janvāris

Šizofrēniskais imperiālisms

Newsru.com raksta, ka Krieviju arvien vairāk sācis uztraukt tas, ka žurnāla ''Forbes'' miljardieru saraksta jaunajā versijā 2009. gadā, lielo ekonomisko nelaimju dēļ, ievērojami mazāk kļūs Krievijas miljardieri. Šajā sakarā es atceros kādu sarunu ar neslēptu vietējo Austrumu imperiālistu, kas ar izteiktu gandarījumu un mentālu erekciju stāstīja, cik vareni esot krievi, bet latvieši muļķi. Cik Krievijai lieli panākumi, bet mums nekā. Lai mēs- gansi apskatot pasaules bagāto sarakstu un tad redzēšot, ka tur esot pilns ar krieviem, kamēr latvieša neviena. Drīz krievi no basaules bagāto troņa nogāzīšot i amerikāņus, i ebrejus! Es gan cienītājam imperiālistam lūdzu precizēt, kur šo bagātāko cilvēku sarakstu palagi ar pasaules bagātākajiem krieviem ir atrodami. Vismaz "Forbes" saraksta pirmo 20 "biezāko" veču vidū manīju tikai vienu cilvēku, kas ir krievs, nepētot viņa biogrāfiju. Varbūt, kaut kas mainījies? Imperiālists man nicinoši precizēja, ka tur esot gan Abramovičs, gan Deripaska, gan Frīdmans. Esot vēl papilnam. Gan Vekselbergs, gan Kerimovs, gan Alekperovs un citi. Neiedziļinoties, es šim imperiālistam atgādināju, ka viņa pārlieku lielais krievu optimisms pretstatā nievām par čurkām, amerikāņiem un ebrejiem, izskatās mazliet idiotisks. Bet ko tur. Cilvēks paliek pie sava. Saku, ka Kerimovs ir no Dagestānas, kurā krievi droši nejūtas pat bruņutransportieros, bet Aligperovs nācis no Azerbadžānas, pret kuru paši tik cītīgi cīnās. Mihails Frīdmans ir dzimis Ukrainā, ir Krievijas ebreju kongresa prezidija loceklis. Līdzīgi ir ar Romānu Abramoviču. Te lieta vēl interesantāka. Kaut dzimis Krievijā, tomēr Romāna Abramoviča saknes būtu drīzāk meklējamas Ukrainā un Lietuvā. Es gan neatceros kur tieši dzīvoja Abramoviča vecmāmiņa pa mātes līniju, taču tai pašā Vikipēdijā izlasīju, ka viņu sauca Faina Grutmana. Bet Lietuvā, kontrēti Tauraģē, dzīvojuši gan Abramoviča vectēvs Nahums Abramovičs, gan vecmāmuļa Toibeja Abramoviča. Krievijā šie cilvēki nokļuva nevis kā varētu likties, bēgot no leišu nacionālistu lodēm vai vāciešu krāsns operatoriem, bet gan ar imperiālista mīļotās padomju varas svētību, lopu vagonos 1941. gadā, kur "krievu" miljardiera vectēvs mira spaidu darbos Sibīrijā. Starp citu, 2006. gadā Abramovičs Tauraģē pilsētas 500 gadu svinību laikā bija uzaicināto viesu vidū.
Par Oļegu Deripasku, vēl vienu Kremļa pietuvināto un Krievijas bagātāko cilvēku, nezināju daudz. Kas ir šis cilvēks, lai kāds neiedomāties mētāties ar apvainojumiem par judofobiju, var palasīt te: http://www.compromat.ru/main/deripaska/a.htm.

"Forbes" miljardieru saraksts uz 2008. gadu apskatāms te: http://www.forbes.com/2008/03/05/richest-people-billionaires-billionaires08-cx_lk_0305billie_land.html

Nav komentāru: