Meklēšana

2009. gada 21. marts

Pārsteigumu diena

M1070 "Gottingen" vraks joprojām pietauvots!
Šodien tāda pārsteigumu pilna diena. Biju jau nobažījies, ka Liepāja krīzes letarģijas iespaidā klusēs. Runa ir par Jūras spēku orķestra likvidēšanu, par ko rakstīju. Bet nē, veselais saprāts ņem virsroku! Liepājnieki ir PRET orķestra likvidēšanu un tiek vākti paraksti. Super! Vairāk par to lasāms "Dienas " portālā un portālā Liepajniekiem.lv.
Otrs pārsteigums: staigājot gar Tosmares kanālu, cik nu žogu dēļ tas bija iespējams, kuģu remonta rūpnīcā ''Tosmare'' ieraudzīju ko pārsteidzošu- pietauvotu M1070 "Gottingen", ko kopā ar M 1087 "Völklingen" (vēlāk M-03 "Namejs") 1999. gadā Vācija nodeva Latvijai. Interesanti ir kas, ka M1070 "Gottingen" LR JS nekad nav kalpojis. Biju par 200% pārliecināts, ka šis kuģis jau sen ir kuģu debesīs. Bet, rēgs joprojām virs ūdens! Tā lūk!
P.S. Ja interesē, tad LR Jūras spēku kara kuģu galerija ir te: http://www.poga.lv/photos/aigarsp/sets/set:29660/, bet par JS pēc neatkarības atgūšanas te: http://www.aigarsprusis.lv/2008/05/msdienu-latvijas-kara-flote.html.

1 komentārs:

Renuar teica...

es jau gadus 8 neesmu ganījies gar tiem krastiem, toreiz es brīnījos par divām koka baržām ...