Meklēšana

2009. gada 22. jūnijs

Kā notiek gatavošanās svētkiem?

Līgo svētkos būs labais!
Tā kā apnicis klausīties un arīdzan nemitīgi justies tādā kā ekonomiskās krīzes ielenkumā, šogad nolēmām Līgo svētkus svinēt pēc īsteniem šodienas latviešu kanoniem. Un viss sākās ar to, ka 18. jūnijā bijām Liepājas rajona Kalnišķu pusē pēc bērzu slotām. Līdz pusnaktij tapa ap 30 bērzu, paparžu un pīlādžu slotiņas. Vismaz pa katrai svaigā veidā tiks liktas lietā, lai Līgo vakarā pērtos tā, ka maz neliksies.
20. jūnijā aizbraucām līdz Užavai pēc īstenākā no visiem aliem. Paņēmām divas 5 litru kanniņas ar Užavas gaišo un divas kanniņas ar Užavas tumšo alu. Kopā sanāca 24 Ls. Pirms svētkiem užavnieki savam 5 litru alum pielikuši vienu latiņu klāt. Taču tik un tā daudz lētāk, nekā pirkt pudelēs Rimī vai Statoilā, kur 0,5l pudele maksā ap latu.
Tai pašā dienā Liepājas centrāltirgū nopirkām 8 kg labas gaļiņas. Samaksājām 18Ls. Svaigi izremontētajā ''Supernetto'' nopirkām četrus kilogramus sīpolu un piecus citronus. 21. jūnija vakarā tapa marināde un četri lieli grāpji ar latviešu nacionālo ēdinu šašliku sāka ievilkties ar īsteni Līgo marinādi.
22. jūnija vakarā taps speķa pīrādziņi. Kā taps, zināšu vēlāk...
Pīrādziņi ir super! Tapuši 22.06.2009, plkst. 20:00!

Nav komentāru: