Meklēšana

2009. gada 4. jūlijs

Gulbja dziesmiņa uz vienota latviešu nacionālisma drupām

Esmu absolūti jau aizmirsis par politiskajām lietiņām, kad kāds raksts portālā TVNET lika dalīties ar dažām pārdomām. Izlasīju, ka 10. Saeimas vēlēšanās TB/LNNK vēlas startēt kopā ar kādu citu latvisku partiju. Tēvzemieši spiesti atzīt, ka vēlēšanu rezultāti ir gana čābiski. Izskan viedokļi, kādu stratēģiju izvēlēties nākamās vēlēšanās. TB/LNNK domes loceklis Ritvars Eglājs kā vispieņemamākos TB/LNNK partnerus nākamajās Saeimas vēlēšanās nosauca partiju "Visu Latvijai!". Savukārt TB/LNNK valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle, kurš atgādināja, ka "runa ir par vismaz 20%, ne 5% vēlētāju atbalstu". Tāpēc, pēc Zīles domām, TB/LNNK jāmeklē iespēja pievienoties kādai spēcīgākai un ietekmīgākai partijai.
Atklāti sakot, joprojām neesmu sapratis, ko īsti TB/LNNK no nākotnes gaida. Savu lielisko iespēju šī partija palaidusi vējā. Viss taču bija: lielisks nosaukums, perfekts politiskais saturs un idejas, labs vēsturiskais mantojums. Pat simbols kolosāls un biedru rindas nebija peļamas. Taču viss ir zaudēts. Sākot no "baķkas"- Jāņa Straumes epopejas, beidzot ar blēdi Juri Boldānu un Juri Dobeli, kurš labākajā gadījumā sabiedrībā jau sen tiek vērtēts kā labs parlamentārais demagogs, bet sliktākajā kā sen apnicis klauns. TB/LNNK ir pametuši tiešām spējīgi politiķi, kuri tagad izšķīduši visos iespējamos politiskajos spēkos. Dažs pārbēdzis uz Tautas partiju- Andris Ārgalis un Vladimirs Makarovs, citi- Ģirts Valdis Kristovis, Inese Vaidere un Anna Seile izveidojuši jaunu partiju- Pilsonisko savienību. Bet cits mēģina balansēt uz liberālās tauvas, piemēram kā Guntars Krasts, iesaistoties absolūti bālā un nožēlojamā politiskajā veidojumā Libertas.lv. Bet dažs kā žurka no grimstoša kuģa, nespēdams pārdzīvot TB/LNNK sakāvi pašvaldības vēlēšanās, pārbēdzis uz to pašu "Visu Latvijai". Piemēram, Einārs Cilinskis. Savādi, ka Cilinska kungs pie šis atziņas nenonāca pirms pašvaldību vēlēšanām. Bet nu jau skaidrs, ka daudzi, kuriem savu uzticību lieguši vēlētāji, meklē pēdējo glābšanas salmiņu pie šīs partijas. Žēl, ka šīs iepriekš tik daudzsološās partijas līderi nespēj atšķirt graudus no pelavām. Precīzāk- sūdus no ledenēm. Un ar labpatiku laiza to, ko vajadzētu izmest atkritumos, nevis sildīt saujās.

Nesen arī izlasīju kādu rakstiņu, kas lika aizdomāties par to, kas notiek dažu galvās. Zinot šī skricelējuma autoru, esmu pārsteigts. Pārlieku platiem soļiem tiek mēģināts kāpt pāri inteliģences barjerām. Jau labu laiciņu esmu viens no to pulka, kas ir vīlušies iekš daudz kā. Diemžēl, nacionālā virziena organizāciju savstarpējā naidīgumā arī. To līdz pat šai dieniņai nespēju sagremot joprojām. Brīžam šķiet, ka lielākā daļa spēka tiek izlikta, lai "čakarētu" savus tautiešus, kamēr īstais pretinieks jau pievācis Rīgu. Varbūt kļūdos, taču manuprāt tiem, kas nav spējuši atrast tautisko konsolidāciju, vajadzētu atiet malā. Gan TB/LNNK, gan citiem, kas šķietami imitē latviešu tautas glābšanu. Kas zin, varbūt pēc pieciem gadiem visi būsim norijuši tos aizvainojam kurkuļus.

Nav komentāru: