Meklēšana

2009. gada 15. augusts

Mierīgi bez stresa pavadīta nedēļa

Nedēļa pavadīta maktenos mājas darbos. Tādēļ ceturtdien pavazājos pa Rīgu. Kauns atzīties, bet kā kājāmgājējs Rīgā nebiju bijis vismaz gadu. Un Rīga pārsteidza. Paši megapolieši to nez vai būs pamanījuši, taču Rīga ir kļuvusi daudz, daudz tīrāka un sakārtotāka. Nebiju gan ļoti lielās nomalēs, taču pat vizuāli bija jaušams, ka pilsēta mainās. Nevarējām neizmantot iespēju aiziet līdz mūsu nacionālajai svētvietai- Brīvības piemineklim. Pārsteidza, ka pieminekļa pakājē vien daži mazi ziedu buntiņi. Aizskrējām līdz SEB bankai, kur tantuškas tirgo ziedus, bet tur absolūts žīdisms- puķuzirnīšu buntiņu, kas Liepājā nopērkams par par 50 santīmiem, latviešu māmuļa piedāvā ''tikai'' par 5 Ls. Es protams saprotu, ka Vecrīga ir ekskluzīva vieta, bet vai tad tie ārzemnieki pirks tos faken puķuzirnīšus, lai vestu mājās? Kaut kas tur ir savādi. Nākamreiz ziedus vedīšu no Liepājas un noliksim pie pieminekļa klēpi.
Pēc tam, kā jau kārtīgam letiņam nākas, lai remdētu sirdi no pārdzīvojumiem, devāmies uz Lunu pēc amerikāņu bulciņām. Liepājā tādu nav. Bērni 12 hamburgerus likvidēja dažu stundu laikā, kamēr bridām pa lietaino pilsētu.
Šodien mani pārsteidz debesīs redzētais. Ap astoņiem vakarā virs Liepājas varena varavīksne, kas pie debesīm radīja gluži sirreālu noskaņu. Bet pašā vakarā ieraudzīju gluži ugunīgas debesis, ko kopīgi ar pelēkajiem negaisa mākoņiem saule padarīja par gluži nordiskas ainas prelūdiju. Iespaidīgs skats bija. Labu noskaņojumu spilgtināja saņemtā ziņa, ka atkal esmu laimīgo kārtā, kas "Apollo" konkursā ticis pie dāvanas. Vareni!
Ak jā, šodien pa Latvijas radio 1 bija varen izdevies raidījums "Krustpunktā". Iesaku noklausīties.

Nav komentāru: