Meklēšana

2009. gada 2. augusts

Sagrautais Dunikas dievnams

2007. gada 8. aprīlī.
Reiz nedaudz apceļojot dzimtās pilsētas apkārtni, pirms Rucavas- Bārtas krustojuma, ceļa malā pamanīju pamatīgu dižegļu puduri. Tikai ieskatoties vērīgāk varēja pamanīt, ka vecie koki slēpj sarkanus mūrus. Koki slēpa varenas ēkas drupas. Kas tās ir? It kā sabrucis dievnams. Varbūt muiža, pils, kas? Vienīgais, ko zināju, ka Otrais pasaules karš nav saudzējis arī šo pagastu. Vai celtne gājusi bojā karadarbības dēļ?
Un tikai nesen uzzināju, tas ir Dunikas dievnams, kas sagrauts Otrā pasaules kara laikā. Pamatīgi cietis arī no netālo Ječu dārziņu kooperatīva saimniekotājiem. Daudzie civilokupanti esot kā traki braukuši un zaguši vecās baznīcas ķieģeļus, lai celtu Ječos dārza dāčas. Vietējie sargājuši! Malači!

4 komentāri:

Anonymous teica...

Šoreiz esat salaidis pavisam greizi.Ječi no dievnama drupām ir labu gabalu nost un ir par tālu,lai brauktu pēc veciem sadēdējušiem ķiegeļiem.Man liekas,ka tie daudzie cilvēki,kas laiku pavada dārziņos tomēr nav pelnījuši,lai tos nosauktu par"daudzie civilokupanti","kā traki".Kas attiecas uz vietējiem,tad nu galīgi-šreijā!Tajā apkaimē vietējie ir slaveni ar savu slinkumu un izcilu vienaldzību pret visu!Tad nu nevajaga rakstīt galīgas aplamības par kaut kādu sargāšanu.Tur nebija sargātāju ne "vācu",ne "krievu",ne "mūslaikos"!

Anonymous teica...

Nezinu par slinkumu, bet man arī stāstīja, ka dažs Bārtas zemessargs esot tramdījis tos ķieķeļu zagļus.

Anonymous teica...

vienkārši superr bilde:) nejau visos vecos mūros aug koki pa vidu ..:) Man patīk.!!

Anonymous teica...

Aigar, Augar- Tev visur ietšķērsām.Gribi būr gudrs- tad lasi, mācies, bet nemuldi pa tukšo. Tas nav Dunikas, bet ganBārtas ev.lut. baznīcas drupas...un Ječu dārziņu kolonijas apsaimniekotāji "tut ne pričom"...kāda jēga braukt ar rateļiem desmitiem kilometru pēc pāris ķieģeļiem??? Tai laikā jau auto bija retums, visi uz Ječiem brauca ar busiem.