Meklēšana

2009. gada 4. decembris

Rokinon labā gaismā

Kā jau solīju, izmantojot saulainā laika dotumus, vēlreiz nolēmu izmēģināt savu nesen iegādāto 500mm Rokinon teleobjektīvu. Tā kā doties laba skata meklējumos nebija ne laika, ne vaļas, aizbridu līdz Promenādei. Nolikos iepretīm Loču tornim.

Arī šoreiz uzliku statīvu ar to pašu Nikon D5000. Uzbildēju to, kas iekrita acīs visvairāk- TEC dūmeni, ko iepriekš diezgan regulāri uzņēmu ar citiem objektīviem. ISO uzliku tikai 250, bet slēdzi uz 1/500. Šī 800 pikseļu bilde gan mazliet patīrīta uz CS2, taču te iemetu oriģinālu iekš .JPG (teju pieci mb): http://img691.imageshack.us/i/20091204002.jpg/. Manuprāt nebūt nav peļami, zinot, ka nekustīgi noturēt to agreātu ir pagrūti.

Skats uz deviņstāvu namu fonā, kas atrodas uz Lielās ielas. Atgādinu, ka uzņemts netālu no Loču torņa. Uzņemta ar statīvu un ISO tikai 250, bet slēdzis uz 1/640.

Visbeidzot nolēmu izmēģināt vai iespējams daudz maz normāls uzņēmums no rokas bez statīva. Laiks taču izcils. Un ziniet, varēja. Bet miera stājā tikai un arī pie labas gaismas. Šo te kaiju nobildēju tur pat Promenādē. Tā lepni nolaidās uz vecās noliktavas jumta. Citu dzīvu radību neieraudzīju. Arī šī uzņemta ar ISO tikai 250. Slēdzi uzliku uz 1/640. Oriģinālo palagu ieliku te: http://img14.imageshack.us/i/20091204015.jpg/.

Tad nu mani fināla secinājumi: sūtīt ēbajā šo verķi pa nepilniem 100Ls ir vērts. Tas atbilst cenai un pat daudzkārt pārspēj gaidīto. Objektīvs, kā jau teicu, nav smags un pārlieku liels. Tātad amatierim vērotājam būs labs. Nezinu vai tas ir pluss, taču objektīva pāreja uz jebkuru fotoaparātu ir viegli maināma. Tātad tas ir gluži primitīvs universāls, kas atvieglos dzīvi tādā gadījumā, ja objektīvu gribēsies pamainīt ar fotokorišu, kuram ir citas markas aparāts. Manuprāt lieliski, zinot, ka šis objektīvs ir patīkama izklaide, nevis manīmeikeirs. Vai ne?

Nav komentāru: