Meklēšana

2009. gada 9. decembris

Ukraiņu nacionālistu upuris vai bīstams naida kurinātājs?


Šodien laikrakstā "Neatkarīgā" pamanīju kādu dramatisma pilnu rakstu- "Karatē treneri Ukrainā teju nosit tautības dēļ". Izlasot virsrakstu, taisni vai skudriņas pār muguru pārskrēja. Izlasot ziņu, šoks vēl lielāks. Jaunais cilvēks tik tiešām izcietis briesmu lietas. Rakstā atrodamais, ka ''[...]Pēc ukraiņu nacionālistu uzbrukuma, divām pārdzīvotām klīniskajām nāvēm un 15 operācijām austrumu cīņu treneris Sergejs Deņisovs atkopies tiktāl, ka mājās Ventspilī atsācis trenera darbu[...]", lika aizdomāties, kas tad ir šis Deņisovs, ko ukraiņu nacionālisti esot piekāvuši. Grūti rast skaidrojumu tādai nežēlībai pret cilvēku. Tam nav attaisnojuma un tas ir nepieļaujami. Taču līdz šim kaut kā nebija dzirdēts, ka Ukrainā būtu ierasts uzbrukt Latvijas iedzīvotājiem etnisku vai nacionālistisku iemeslu dēļ. Bet še tev pārsteigumi! Mazliet paložņājot pa tīmekļa ārēm, uzdūros bēdīgi slaveno Latvijas barkašoviešu mājas lapai. Šī organizācija, kas tagad pieņēmusi sava līdera Jevgeņija Osipova vārdu, ar Ukrainā cietušo Sergeju Deņisovu izrādās ir vairāk nekā ciešās saitēs. Proti, Sergejs Deņisovs ir Osipova partijas valdes loceklis un reizē arī šīs partijas Ventspils nodaļas vadītājs. Jebšu, vienkārši sakot, viņš ir Ventspils barkašoviešu līderis.
Atšķirībā no vairuma šīs partijas atbalstītājiem un aktīvistiem, Sergejs Deņisovs ir viens no tiem, kas paralēli savai politiskajai darbībai, savu pārliecību ir gatavs realizēt arī fiziskās darbībās. Piemēram 2008. gada vasarā Sergejs Deņisovs Liepājā organizēja semināru, kurā Osipova partijas aktīvistus apmācīja ielu cīņām ar nažiem. Semināra programmā bija iecerēts sekojošais: uzbrūkošās kombinācijas, aizsardzība, izmantojot nazi, naža izmantošana kritiskās situācijās un ierobežotā telpā. Filmēt vai fotografēt šajā pasākumā bija noliegts. Īpaši raksturīgi politiskajai organizācijai tas nešķiet, vai ne?
Atceroties gana skaļo skandālu virkni, kas saistīti ar gana vardarbīgo Osipovu un viņa vadītājiem barkašoviešiem, rodas jautājums: ko organizācijā, kura nekad nav slēpusi Latvijai un citām valstīm klaji naidīgu nostāju, meklē cilvēks, kurš esot Ventspils sporta spīdekis? Rodas arī jautājums, vai tiešām šis Ukrainā cietušais Deņisovs ir tik nevainīgs upuris, kā to šodienas publikācijā raksta laikraksts "Neatkarīgā"? Protams, pilnīgi iespējams, ka cilvēks neatkarīgi no tautības vai politiskās pārliecības kļūst par uzbrukuma mērķi. Taču laikraksta publikācijā skaidri un gaiši norādīts, ka Sergeju Deņisovu piekāvuši tieši ukraiņu nacionālisti. Tur pat lasāms, ka "[...]atmiņas izdevies restaurēt, un izrādās, ka viņa piekaušanas pamats bijusi tautība[...]", jo ''[...]Rietumukrainā būt krievam ir zināms risks[...]''. Neesmu liels eksperts Rietumukrainas īpatnību sakarā, taču pat neiedziļinoties, ir redzams, ka Sergejam Deņisovam ļoti patīk lielkrievu šovinisms. Šim kungam arī ļoti tīk flirtēt ar latviešu tautai sāpīgiem jautājumiem, balansējot uz atklātas ņirgāšanās robežas. Piedodiet, bet ir grūti noticēt, ka šis Deņisovs bija devies uz Ukrainu, lai tur kādam mācītu savas kaujas mākslas vienkārši tāpat. Pilnīgi iespējams, ka viss notikušais Ukrainā ir bijusi divu galēju pretēju politisko organizāciju biedru sadursme, kurā Deņisovs palicis zaudētājos. Un to, ka Deņisovs nav iestājies kādā nevainīgā timuriešu kopā, kā to reiz centās pasniegt bijušais Liepājas Drošības policijas priekšnieks Bogdanovs (pats vēlākais barkašovietis), bet gan organizācijā, kas skaidri deklarējusi savu nepatiku pret Latviju un latviešiem, ir redzams ikvienam, kas kaut reizi ielūkojies barkašoviešu mājas lapā.

3 komentāri:

Anonīms teica...

Sākumā reaģēju identiski, bet kad pavēroju, kas tad īsti ir šis "karatē treneris", sāku domāt, ka puiši nav bijuši uzdevuma augstumos..

Anonīms teica...

te jau izskatās, ka nacionālisti Ukrainā nav izdarījuši savu darbu līdz galam....

heh teica...

:) Janoperk sim bilete, lai aizbrauc uz Ukrainu velreiz.