Meklēšana

2008. gada 23. oktobris

Bīstamā žurnālistika

"Dienas" portāls 23. oktobrī ievietojis ziņu, ka nesen bojāgājušais Austrijas labējo spēku līderis Jergs Haiders esot bijis praktizējošs homoseksuālists.
Es gan neņemos spriest, cik šai perversi erotiskam stāstiņam līdzīgai ziņai ir patiesība, tomēr pārsteidz "Dienas" acīmredzamā tīksmināšanās un gaužām duālā attieksme. Vienubrīd bijušās galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes vadībā laikraksts "Diena" jau beidza balansēt uz tolerances robežas, atklāti flirtējot ar homoseksuālismu, bet nu 2008. gada 23. oktobrī tāda ziņa. Ja "Diena" šo Austrijas politiķa homoseksuālo kārti nolēmusi izspēlēt kā sensāciju, tad tas noteikti izskatās tik pat ticami kā pēdējo desmitgažu regulārie "pētījumi", kuros atklātas sazin kādas liecības, ka homoseksuālists esot bijis gan Hitlers, gan Himlers, gan visa pārējā Vācijas vadība Otrā pasaules kara gados. Šī Haidera padarīšana pēc nāves par homoseksuālistu drīzāk līdzinās tradicionālajām virtuves sarunām pie šņabja pudeles par Ļeņinu kā sifilitiķi vai Grigoriju Raspuķinu kā milzīga dzimumlocekļa īpašnieku. Kādam jau tas šķiet svarīgi un ļoti aizraujoši, laikam "Dienai" arī, bet vairumam cilvēku- bezjēdzīgi. Manuprāt arī bīstami.
Ziņu pilnībā var ''izbaudīt'' te: http://www.diena.lv/lat/politics/arzemes/jaunais-austrijas-labejo-lideris-atzist-homoseksualas-attiecibas-ar-haideru

Nav komentāru: