Meklēšana

2008. gada 12. novembris

Krievijas tētiņam vairs nav noskaņojuma

Putins paziņojis, ka Krievija varētu atteikties no ''Nord Stream'' gāzes cauruļvada Baltijas jūrā, ja Eiropas valstis turpinās ''novilcināt'' projekta īstenošanu. Tā vietā Krievija varētu pievērsties sašķidrinātās gāzes rūpnīcu būvei, lai eksportētu gāzi ar tankkuģiem. Tikmēr enerģētikas eksperti apšauba, ka Krievija spēs uzbūvēt gāzes sašķidrināšanas rūpnīcas.
Interesanti gan. Burtiski piepildās agrāk paustais, ka Krievijas maina toni paralēli naftas cenai. Nu, kad par barelu naftas piedāvā 57 USD, Putins aizmirsis savu izrunāšanos vēl nepilnu gadu atpakaļ. Mazliet smieklīgi, ka krievu politikāņi joprojām nav sapratuši, kas ir tirdzniecība. Kāda velna pēc preces pircējām vēl būtu jāpazemojas un jāklausās pārmetumi. Šajā gadījumā kamdēļ Latvijai, kā Krievijas preces pircējam būtu jāļaujas dažādiem pazemojumiem, jauzklausa visādu lavrovu aizrādījumi par nelabvēlīgu informatīvo fonu utt. Ja es eju uz "Rimi" pirkt baltmaizi, kasiere taču pie izejas man neaizsaka pārmetumus par acu krāsu vai politisko pārliecību. Ja tas tā notiktu, gluži vienkārši maizi pirktu citur. Tagad, pateicoties vispārējai tirdzniecības tempu redukcijai uz leju, Krievija iemantojusi "sūdīga" un nepieklājīga veikala slavu, kas pie tam regulāri atļaujas par savām neveiksmēm vainotiet pilnīgi visus: ASV, Latviju, Gruziju, klimata sasilšanu, republikāņus, revanšistus, demokrātus, čečeņus, ingušus utt. Pateicoties tieši Putinam un viņa korumpētaj "šaikai", ir acīmredzami, ka Krievija ne tikai ekonomiski atgriezīsies 1991. gadā.
Pilns šīs priecīgās ziņas teksts te: http://diena.lv/lat/politics/arzemes/putins-krievija-varetu-atteikties-no-caurulvada-baltijas-jura

Nav komentāru: