Meklēšana

2008. gada 10. decembris

A eto ot kuda?

Izlasīju portālā "Diena" rakstu par TB/LNNK klipu. Portālā lasāms, ka tēvzemiešu klipā atražoti stereotipi par krieviem. Uzreiz vēlējos prasīt, kādi tad ir šie klipā atražotie stereotipi? To, ka 17 gadus pēc neatkarības veikalos vai kafejnīcās joprojām var apkalpot ar valsts valodu uz "jūs"?
Neskatoties uz to, ka līdz šim neesmu bijis TB/LNNK piekritējs, "Dienas" aptaujāto ekspertu viedoklim kaut kā nespēju piekrist. Īpaši tagad, kad latviešu valoda šķiet daudziem vairs nav vajadzīga. Kaut vai TV kanālos. Bēdīgi slavenais Nils Muižnieks, kura atklāsmes par homoseksuālajiem mācītājiem sabiedrībā izraisījušas vien nepatiku, "Dienai'' paudis, ka "mūsu nacionālo drošību daudz vairāk apdraud latviešu politiķi, kuri ir pārdevušies Krievijas enerģētikas sektoram, nekā ierindas krievi". It kā jau Muižnieka kungam varētu piekrist, taču viņš piemirsa atgādināt, ka sāpīgākās banku krīzes Latvijas iedzīvotājiem neatkarīgi no tautības visbiežāk sagādājuši tie, par kuriem sabiedrībā runā tikai labu vai neko. Vēl tikai šajos krīzes apstākļos nāktos aktualizēt daudzmiljonu absurdo kompensāciju jautājumu... Tādēļ nedomāju, ka Muižnieka kunga mestais akmens latviešu politiķu virzienā bija tas trāpīgākais. Drīzāk tas bija mēģinājums novērst uzmanību no tēmas.
Ak jā. Es joprojām īsti nerodu skaidrojumu, kamdēļ, piemēram, interneta pakalpojumi vai desa Latvijas televīzijā ir jāreklamē krieviski. Ja cilvēks veikalā nespēj ieiet un nopirkt desu bez īpašiem skaidrojumiem krieviski, te drīzāk jāmeklē psihologa palīdzība. Bet ja preces pārdevējs domā, ka reklamējot savu produktu bilingvāli tam būs lielāka peļņa, tad manuprāt bieži vien viņi izdara nepareizus secinājumus.

Te tas TB/LNNK klips. Man patīk, ja kas...

4 komentāri:

Anonīms teica...

Jā, bet derētu atgādināt, ka I.Kalniņš un Dz.Rasnačs no TB balsoja par pareizticīgo Ziemsvētku brīvdienām! AG

Anonīms teica...

tu i lohs un stulbs. vai nesaporti ka sis klips - sagatavots pec partijas pasutijuma megina dabuut balsis tikai un vieniigi uz vecaa naida vardaa?

atver acis, tagad ir 21 gadsimts - politiki paardos savu dveseli lai tiktu pie siles! latvija etikas nepastav! taja partija nav neviena latvijas patriota! visi veci blezi kas jau gadu desmitiem zagusi!

Anonīms teica...

Spriežot pēc komentāra satura un pareizrakstības, tas tiešām ir cilvēks, kurš kādu var saukt par lohu...

unreal teica...

уахахаа, вот они! шизанутые фанатики!