Meklēšana

2008. gada 29. decembris

Josifs Džugašvilī starp trijiem dižākajiem krieviem

Kriminālnoziedznieks, kas laupījis bankas, apzinīgi grāvis valsti, kurā pats dzīvojis. Pēc asiņaina apvērsuma un izrēķināšanos ar valsts varu, šis kriminālnoziedznieks tapa par ietekmīgu personu. Sekoja galvu reibinoša karjera augšup, sabradājot paša cīņu biedrus. Viņa mežonīgās valdīšanas laikā gājuši bojā tik daudz cilvēku, cik visā cilvēces pastāvēšanas laikā kopā. Izrādās, ka šāds necilvēks var būt elks. Pat 2008. gadā. Izrādās, ka tauta, kuras trešdaļu ir iznīdējis šis tirāns, pašmocības ceļā turpina bendi dievināt. Kā tas iespējams?
Padomju tirāns Josifs Staļins, atzīts par trešo visu laiku dižāko krievu (zīmīgi, ka Staļins nemaz nav krievs) aptaujā "Krievijas vārds", ko rīkoja Krievijas valsts uzturēts televīzijas kanāls ''Rossija''. Aptauja norisinājusies veselus sešus mēnešus un tajā piedalījās ap 50 miljoniem Krievijas iedzīvotāju. Starp citu, ilgu laiku Staļins atradās stabilā pirmajā pozīcijā, bet to zaudēja tikai pēc tam, kad aptaujas producents vērsās pie Krievijas lielākās televīzijas skatītājiem ar lūgumu, balsot par kādu citu.
Visbeidzot, par dižāko cilvēku Krievijas valsts vēsturē tomēr atzīts viduslaiku kņazs un karavadonis Aleksandrs Ņevskis, kuru "aiz matiem pievilkuši" aptaujas beidzamajos mēnešos. Otrajā vietā ierindojās reformists un cara laika premjerministrs Pjotrs Stolipins, kuru 1911. gadā nogalināja atentātā. Tikai ceturto vietu aptaujā ieņēmis izcilais krievu dzejnieks Aleksandrs Puškins. Pat pēc vecajiem "labajiem" laikiem sērojošais kinorežisors Ņikita Mihalkovs atzinis, ka "Paldies Dievam, Aleksandrs Ņevskis ieņēma pirmo vietu. Bet faktam, ka Staļins ieņēma trešo, vajadzētu mums likt domāt, kurp mēs ejam''.
P.S. Neviļus atceros kādu parunu: kad vācietim iet labi, tas jūtas varens, lai iekarotu visu Eiropu, bet kad krievam iet slikti, viņš gatavs pakļaut visu pausauli. Laikam, lai visiem būtu tik pat slikti...
Ak jā. Aizmirsu papildināt. Proti, mani pārsteidz šī slimīgā tiekšanās mainīt pasauli, bet nespēja sakārtot savu durvju priekšu. Lūk, viena pārsteidzoša ziņa šai sakarā: http://www.strana.kaliningrad.ru/article/33/5040 un http://duh-lesa.livejournal.com/93558.html
Kronis visam: http://www.newsru.com/russia/30dec2008/mif.html

2 komentāri:

Anonīms teica...

Iedomājies kādi ir pārējie, ja šis ir trešais dižākais...

Anonīms teica...

Kad vācieši tā sāks Hitleru mīlēt, kā krievi staļinu? AG