Meklēšana

2009. gada 1. aprīlis

Indulgence visiem dzīves gadījumiem

Lasu un neticu savām acīm: kāds brīnišķīgs pirmā aprīļa joks! Lasu vēlreiz, nē. Tikai ziņa, ka Ekonomikas policija izbeigusi pagājušā gada nogalē sākto kriminālprocesu saistībā ar bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un viņas dzīvesbiedra Imanta uzņēmuma "VVF Consulting" saņemto pasūtījumu no Liepājas pašvaldības. Ja kāds neatminas par ko bija runa, tad eksprezidentes šaraškina kantorītis par vairāk nekā 16 000 latiem Liepājas domei iesniedza sacerējumu sliktā latviešu valodā, kurā bija lasāms aicinājums sakopt dzejnieku apdziedāto pilsētas vēju un pamācības izvērtēt, cik interesenti katru mēnesi konsultē Liepājas domes mājas lapu internetā. Par šo gadījumu lielu brēku sacēla laikraksts "Neatkarīgā". Un kas zin, cik veikli viss noklustu, ja ne ventspilnieku acīgums.
Starp citu, lēmums par procesa izbeigšanu pieņemts jau šā šā gada februārī. Kādēļ par to tik ilgi klusēts, arī savādi. Varbūt kādam vispārējā nemieru skurbuļa iespaidā likās, ka liepājnieki dosies lauzt bruģi un sitīs logus ārā pašvaldībai?
Protams, es pieļauju, ka formāli Freibergu kantoris nekādus noziegumus nav veikuši. Viņi vienkārši piečakarēja Liepājas domes priekšsēdētāju. Taču tik pat noteikti es zinu, ka kaut kas tamlīdzīgs citās Rietumu kultūras valstīs notikt nevarētu. Bet ja notiktu, sekotu barga sabiedrības reakcija. Tai pat laikā citkārt tik čaklie visu politisko procesu pētnieki un analizētāji no "Delnas", "Providus" un citām sorosītu tīkla organizācijām, pārsteidzošā kārtā ietur klusumu. Vai labākajā gadījumā vārgi izdod kādu skaņu, lai tikai ietekmīgo masonu mestreni neaizvainotu. Ikreiz, kad kādam aizmugurē stūmējam neļauj pa Rīgu maršēt ar varavīksnes karogu, šie atmostas. Redz netaisnību. Kad iespēja paskatīties patreizējā prezidenta kabatās, atkal Sorosa ķēdes suņi ir FAS pozā. Ar Vairu citādi. Nez vai iemesls tam kā tai senā sakāmvārdā, ka vārna vārnai acīs neknābj. Jo zināms taču, ka Vaira un Imants ar sorosītiem uz TU. Vēl vairāk, izskatās, ka dāma tapusi par agresīvo liberāļu ikonu, kurai ļauts krietni vairāk nekā citiem. Ja krāpties, tad pa lielam. Ja apvainot un ņirgāties, tad uz pilnu klapi. Ja pašslavināties, tad tā, ka citiem ausis vīst.
To, ka Freibergas kundze nekad netiks sodīta un tas, ka kļūdīties vai mazliet pašmugulēties ir gaužām ierasti visās valstīs un visos politiskajos līmeņos, nav jaunums. Neviens jau neko neteiktu, ja Liepājas pašvaldība Ulda Seska personā vēlētos sniegt savdabīgu gratulāciju eksprezidentei. Dot madāmai saujā 16 000 Ls būtu bijis kaut kā stulbi, tādēļ tika uzrīkots treknajiem gadiem raksturīgais konkurss, kurā uzvarētājs jau skaidrs, savukārt konkurss ir ne par ko. Mēs laucinieki no Liepājas esam vienkārši ļaudis, ko no mums prasīt, taču vismaz prezidentu un eksprezidentu mēroga personas jau nu varētu atturēties no tik primitīvām spekulācijām un naudas kāšanas. Citādi izskatās pēc tāda indulgences abonementa.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Nepagāja ne 20 gadi, kad beidzot sākam saprast - raksta pārpublicējums un konmentāti zem tā: http://www.aisbergs.lv/