Meklēšana

2009. gada 8. jūnijs

Tomēr daudziem veselā saprāta pietrūcis

Cilvēks, kas brauc ar "Audi", bet grezno savu mašīnu ar Krievijas simboliem un goda vietā tur grāmatu par Kremļa dārgumiem, savā politiskajā izvēlē vadīsies no sev tīkamajiem simboliem. Vai ne?
Vakar eventuāli apkopoju to cilvēku sarakstu, kuri varētu tapt par domniekiem. Atzīšos, negaidīju tādas cilvēku stulbuma izpausmes. To, ka domē iekļūs atklātais lielkrievisma popularizētājs Valērijs Kravcovs, kurš burtiski ar brutālu spēku cenšas izsist no Liepājas sabiedrības mutes latviskuma zobus, zināms ir sen. Taču tik infantilu Liepājas nelatviešu kopienas rīcību negaidīju nudien. Proti, apskatot jaunos deputātus atklājas, ka no "Saskaņas centra" pilsētas domē principiāli ievēlēti nelatvieši. Viens no "Saskaņas centra'' līderiem Indulis Jankovskis acīmredzot ir pamatīgi svītrots, bet plusots ir Liepājas ebreju draudzes valdes loceklis un Latvijas Ebreju draudžu padomes valdes loceklis Naums Vorobeičiks, kurš pērnās vēlēšanās startēja no... "Jaunā laika'' saraksta. Ļoti ceru, ka Indulim Jankovskim šis rezultāts liks pārdomāt savu tālāko atrašanos šīs partijas rindās.
Otrs pārsteigums par cilvēkiem, kas atbalstīja "Sabiedrību citai politikai". Pieņemu, ka tas ir bijis protesta balsojums, taču par domnieku ir kļuvis neviens cits kā Steen Lorenz, jebšu- Luī Fontēns. Visu cieņu šovmenim un mūziķim Fontēna kungam, kurš Liepājas labā jau tā izdarījis gana daudz, taču šajos smagajos laikos pašvaldībā vajadzēja iekļūt cilvēkam, kas spētu strādāt, nevis taisīt šovus. Īstu nezinu "Sabiedrības citai politikai" Liepājas puses līdera Edgara Krūmiņa pirmsvēlēšanu vienošanās ar Fontēna kungu. Vai Fontēns būtu gatavs atkārtot 2005. gada vēlēšanu cirku, kad domē iekļuvušais Silakaktiņš pakalpīgi savu krēslu atdeva miljonāra Ivara Kesenfelda dēlam? Jāšaubās. Ja tā tiks izdarīts, tas labi nebeigsies pašai partijai. Viens šāds rotētājs, kas visiem bija pagalam apnicis- Āris Ozoliņš beidzot nolikts pie vietas.
Visbeidzot nelielas korekcijas ieviesušās arī Liepājā valdošās partijas "Liepājas partijas" jauno domnieku listē. Domāju, ka liepājnieki ilglaicīgio ''sezistu'' Krieviņu izliks aiz durvīm, bet nekā. Biju arī pārliecināts, ka domē atkal sēdēs Imants Resnis, taču viņa vietā cits mūziķis- Valdis Skujiņš, kurš līdz šim kūrējis Kultūras pārvaldes Kultūras projektus. Varbūt tā pat labāk. Ļausim ''Credo'' vīram tagad parādīt savas varēšanas un ļausim klasiskajai nozarei atvilkt elpu!
Tātad- no 15 personām neatminēju 4. Sekojoši jaunā Liepājas dome ir tāda:
Uldis Sesks(Liepājas partija)
Valdis Skujiņš(Liepājas partija)
Helvijs Valcis(Liepājas partija)
Guntars Krieviņš(Liepājas partija)
Gunārs Ansiņš(Liepājas partija)
Oskars Zīds(Liepājas partija)
Jānis Vilnītis(LPP/LC)
Silva Golde(Tautas partija)
Ivars Kesenfelds(TB/LNNK)
Ivars Ķervis(Jaunais laiks)
Steen Lorenz(SCP)
Elita Kosaka(barkašoviešu partija)
Valērijs Kravcovs (SC)
Sergejs Dikterjovs(SC)
Naums Vorobeičiks(SC).

3 komentāri:

Anonīms teica...

"nerakstiet neko tādu, kas man varētu nepatikt! "
Жаль , но придётся прочитать неприятное ))
Айгар , зависть - плохое чувство !
Если самому не попасть в Думу , не надо завидовать другим .
"Рука Москвы "

Renuar teica...

Es ieliku Fonēnam krustiņu ... pārliecinājos ka no 17 vietas par pacelties uz pirmo, un kā māksliniekam Fontēna reklāma bija vienīgā Liepājā - multimedia

Anonīms teica...

Tas audi gan ir kaut kāds neredzēts eksemplārs!Vai bilde no personīgās kolekcijas?Ceru,ka tuvākajā laikā viņš satiks prettanku mīnu.