Meklēšana

2009. gada 7. jūnijs

Vismaz Liepājā bez pārsteigumiem. Un labi vien ir!

Kā jau vairums ļaužu, kam augstākie spēki devuši spriešanas spējas, domāja, Liepājā vēlēšanas lielas izmaiņas nav nesušas. Labi vai slikti? Es gan sliekšos domāt, ka labi. Labi, ka viens otrs izmests no domes. Piemēram, visiem sen apnikušais Āris Ozoliņš, kurš pat reklāmās 12 gadu laikā nav spējis izdomāt neko citu kā vien pozēšanu pie šaha galda. Nav grūti iedomāties, kādu šūpošanos nāktos piedzīvot, ja bīstamā barkašoviešu partija būtu ieguvusi prognozētās divas vietas, bet promaskaviskais "Saskaņas centrs" vairāk par trim. Īstā vieta ierādīta arī bijušajam maršruta autobusa šoferim, tagad neveiksmīgam kapakmeņu tirgonim Boboško no PCTVL. Šis cilvēks domē jau no pirmās dienas izskatījās pēc pārpratuma, kuru pašvaldības amatā ievedusi vien histēriskā Osipova harizma.
Secinājums: jaunā dome būs latviska, liepājnieku etniskajam vairākumam lojāla. Gara acīm, ja vien vēlētāji nebūs izdarījuši asas kustības ar rakstāmrīku vai partiju lielie bosi nesāks stumdīt figūras, es tajā redzu (kad taps zināmas personājas oficiāli, salīdzināšu savas nojautas!):
Uldi Sesku(Liepājas partija)
Imantu Resni (Liepājas partija)
Helviju Valci(Liepājas partija)
Edvīnu Striku(Liepājas partija)
Gunāru Ansiņu(Liepājas partija)
Oskaru Zīdu(Liepājas partija)
Jāni Vilnīti(LPP/LC)
Silvu Goldi(Tautas partija)
Ivaru Kesenfeldu (TB/LNNK)
Ivaru Ķervi(Jaunais laiks)
Edgaru Krūmiņu(SCP).
Otro spārnu veidotu:
Elita Kosaka(barkašoviešu partija)
Valērijs Kravcovs (SC)
Sergejs Dikterjovs(SC)
Indulis Jankovskis(SC).
Pēdējam, ko no visas šīs sarkanās kompaškas ir normālākais, gan jācer, ka par viņu būs balsojuši kreisi noskaņotie latvieši.
Visbeidzot rezultāti nozīmē, ka Osipova un PCTVL kultivētās starpetniskās nesaskaņas nepārmetīsies uz pašvaldības namu. Cits jautājums: kā Sesks un viņa jaunā koalīcija, kuru atbalstīju arī es, noturēs saņemto uzticību. Dod Dievs mūsu Liepājas valdniekiem gudrību! Dod Dievs vairs nepakļauties valsts ienaidniekiem un nepieļaut vecās kļūdas! Ļoti, ļoti jācer, ka Seska kungam būs drosme atzīt savas kļūdas, bet galvenais- tās neatkārtot!

Nav komentāru: