Meklēšana

2009. gada 10. jūnijs

Ziemeļkoreja

Par Ziemeļkoreju tik daudz runā, ka taisni vai jābrīnās. Teju katru dienu dzirdamas ziņas, ka šī komunistiskā Āzijas valsts rotaļājas ar raķetēm un kodolieročiem. Tomēr te ir kāda nianse. Runāts un rakstīts ir daudz, bet vizuāli šo zemi redzēt negadās bieži. Retu reizi kāds ir nokļuvis šai zemē un tad nu gan ir īsts pārdzīvojums redzēt nezināmo.
Šodien ieraudzīju vienu reportāžu no Ķīnas- Ziemeļkorejas robežas. Vienkārši fantastiskas bildes, kuru autors ir holandiešu fotogrāfs Tomas van Houtryve. Lūk- http://drugoi.livejournal.com/2953852.html. Savukārt dažus gadus atpakaļ ļoti interesantu fotoreportāžu varēja apskatīt te: http://www.tema.ru/travel/north-korea-1/.
Starp citu, pērngad Ziemeļkorejā esot viesojies arī pazīstamais žurnālists Lato Lapsa. Tiesa, nekādus aprakstus par to atradis pagaidām neesmu. Bet gaidu ar nepacietību.
P.S. Kādu laiciņu atpakaļ par šo dīvaino pasaules nostūri labu reportāžu bija izvietojusi "Neatkarīgā": http://www.nra.lv/foto-zinas/23320-ziemelkorejas-ikdiena.htm. Un te arī: http://foto.delfi.lv/picture/658509.

Nav komentāru: