Meklēšana

2009. gada 30. decembris

2009. gada apskats

Gads noslēdzies. Cik nu sekmīgi, cik nu slikti, katrs zinās labāk. Likt gada nogalē jums savas problēmas nenāk ne prātā. Tādēļ ierasti gribas uzmest skatu gada svarīgākajiem notikumiem. Šoreiz savu rakstiņu atskatā.

Manuprāt viens no šodienas Latvijas simboliem ir 2009. gada 13. janvāris. Kad politiķu sakūdīts pūlis nolēma šturmēt Saeimu, izdarot lāča pakalpojumu Latvijai. Vien pāris izdauzīti logi Saeimai, kamēr krietns skaits cilvēku joprojām cīnās ar šī grautiņa sekām: kāds gaida tiesu, kādam izlaupīts un izdemolēts veikals, bet kāds vispār palicis bez acs. Atzīšos, ka to Saeimu varēja ieņemt desmit minūtēs tā, ka ne policisti, ne militāristi i iepīkstētos neuzspētu. Un tas man liek domāt, ka šo nekārtību organizatori ir pilnīgi idioti. Tikmēr šo nekārtību organizētāji mierīgi gatavojas vēlēšanām.
Par 13. janvāri rakstīju te: http://www.aigarsprusis.lv/2009/01/ko-13-janvr-tokenbergs-un-co-panca.html.

Viena no lietām, kas mani šogad aizskāra īpaši, bija mūsu bruņoto spēku jautājums. Faktiski man tas neskar un es varētu uz to visu bardaku nospļauties, taču sirdī mūsu valsti un armiju mīlu. Īpaši floti un kuģus. Tādēļ visām jēdzībām un nejēdzībām šai lauciņā cītīgi sekoju. Lasītākie raksti pa šo tematu te:
Atvērto durvju diena armijā- http://www.aigarsprusis.lv/2009/11/atverto-durvju-diena-armija.html
Neliels atskats uz militārā diletantisma desmitgadi Gaisa spēkos- http://www.aigarsprusis.lv/2009/11/neliels-atskats-uz-militara.html
Atjaunoto Latvijas Jūras spēku pirmie kara kuģi- http://www.aigarsprusis.lv/2009/10/atjaunoto-latvijas-juras-speku-pirmie.html
Spējas palīdzēt- http://www.aigarsprusis.lv/2009/10/spejas-palidzet.html
Mūsu kara flotei 90- http://www.aigarsprusis.lv/2009/08/musu-kara-flotei-90.html
Bez Jūras spēkiem Latvijai neiztikt!- http://www.aigarsprusis.lv/2009/06/bez-juras-spekiem-latvijai-neiztikt.html
Vai ģenerālis Maklakovs ir sajucis prātā?- http://www.aigarsprusis.lv/2009/03/vai-generalis-maklakovs-ir-sajucis.html
Latvijas un Lietuvas bruņoto spēku salīdzinājums- http://www.aigarsprusis.lv/2009/03/latvijas-un-lietuvas-brunoto-speku.html
Kuģu aiziešana- http://www.aigarsprusis.lv/2009/01/vakar-bija-t-laime-bt-promend-liepj.html

Diez vai Latvijā ir kāds cilvēks, kuru mutē simtiem reizes nebūtu pabijis vārds krīze. Tā kā dažādu politisko stulbeņu dēļ krīze nav gājusi secen arī man, daudz par to domāju arī es. Un te mazliet iz tā, ko gada laikā par krīzi domāju:
Krīze kā šķīstītava- http://www.aigarsprusis.lv/2009/08/krize-ka-skistitava.html
Nīdēšana krīzi pastiprina!- http://www.aigarsprusis.lv/2009/04/nidesana-krizi-pastiprina.html

Gana raibs šis gads bija arī Liepājas pusē. Tādēļ man kā rafinētam Liepājas lokālpatriotam šo raibumu sakarā bijis savs viedoklis:
Kas jauns pilsētā zem liepām?- http://www.aigarsprusis.lv/2009/11/kas-jauns-pilseta-zem-liepam.html
Liepājas abas puses vienotas- http://www.aigarsprusis.lv/2009/08/liepajas-abas-puses-vienotas.html
Kara jūrnieku diena Liepājā- http://www.aigarsprusis.lv/2009/08/kara-jurnieku-diena-liepaja.html
Liepājas vidū taps otrs Dienvidu tilts?- http://www.aigarsprusis.lv/2009/04/liepajas-vidu-taps-otrs-dienvidu-tilts.html
Bļitkotāju bums un pašvaldības iestāžu bezdarbība Liepājā- http://www.aigarsprusis.lv/2009/02/blitkotaju-bums-un-pasvaldibas-iestazu.html

Arī šogad sabiedrībā raisījās plašas diskusijas Latvijas iedzīvotājiem tik svarīgā satumā- 16. martā. Sajutu, ka cilvēkiem nepieciešams kaut vismaz mazs mazītiņš emocionāls atgādinājums un skaidrojums, kas ir šis datums. Tādēļ pirms paša 16. marta klēpjdatorā uztaisīju nelielu klipiņu, kas apskatāms te: http://www.youtube.com/watch?v=jW2EY6fyPgk. Redzot, ka nepilna gada laikā to noskatījušies vairāk nekā 5000 reižu, esmu priecīgs, ka darbs nav bijis velts.

Kā priecīgāku noti varu pieminēt, ka šogad esmu aktīvi bildējis. Esmu apkopojis daudz reportāžu. Vairumu no tām iespējams aplūkot. Tādēļ esat laipni apskatīt manas galerijas. Te iekš Pogas- http://www.poga.lv/photos/aigarsp/sets/, bet te iekš Flikra: http://www.flickr.com/photos/aigarsprusis/. Būšu priecīgs, ja kaut kas jums no visa būs bijis interesants.

Laimīgu 2010. gadu!

Nav komentāru: