Meklēšana

2010. gada 25. februāris

Sports & vīns

Šodien man līksms prāts. Pirmkārt diena jau nakts melnumā sākās ar vienu zupper hokeja spēli, kurā godam uzvarēja stiprākie (arī mani otrie favorīti- Hosieši godam pacīnījās). Īpaša bauda pēc tam bija palasīt ziņas un tām sekojošos komentārus krievu mēlē. Ak, cik pēkšņi visi kļuvuši par mūsu Latvijas izlases draugiem, tik nu mīļi, tik nu piezemēti. Pēkšņi viņi aicina likt pie malas politiku, sak, tas tak tikai sports... Kaut vēl nepilnu nedēļu atpakaļ mūsējos sauca par fašikiem, nacikiem utt. Maigi sakot, Krievijas varas reakcija ir vēl pārsteidzošāka (nebrīnīšos, ja Puķinu Vladimirs jau gatavs turienes sportistiem rīkot paraugprāvas). Nav jau labi, taču atzīšos, tā arī vajadzēja: ja pirms lēciena pāri grāvim saka hop!, otro lēcēju nolamājot daudzstāvīgajos, rezultāts ir likumsakarīgs. Un es jau teicu: es nemaz, nemaz nekaunos, ja manas valsts izlase zaudē Krievijai, Kanādai vai Slovākijai, kas ir hokeja lielvalstis. Citādāk būs tiem otriem.
Ziniet, varbūt tā nedomā daudzi Krievijas iedzīvotāji, taču gribu pievērst uzmanību kādam komentāram: [...]для завоевания олимпийских медалей кроме идеальной техники, физподготовки и психологической устойчивости необходим еще один компонент. Это мотивация. И сегодня с этой мотивацией, у всех российских олимпийцев большие вопросы. На один из них до сих пор так и нет ответа. Зачем нужно выигрывать еще одну золотую медаль? Для кого выигрывать? Для страны, где царят тотальная коррупция, басманное правосудие и чуровские технологии на выборах? Для страны, где пьяные менты расстреливают детей, насилуют старушек, и давят насмерть беременных женщин на пешеходных переходах? Не в коня корм, как говорится. Ну выиграешь медаль, и что дальше? Чтобы потом хозяин Кремля тоже называл героев-олимпийцев "бывшие очень известные" спортсмены-олимпионики? Подобно тому, как совсем недавно этот "юрист до мозга костей" пренебрежительно отозвался о стяжавшем всемирную славу России чемпионе-шахматисте Каспарове[...].
Taču ārpus sporta, kas diemžēl tik pieblīvēts ar politisko konjunktūru, notiek arī citas priecīgas lietas. Un sīkas, gluži sadzīviskas, bet priecīgas, proti, šodien noslēdzies viens svarīgs posms: kopš pērnā gada augusta mēs aktīvi gatavojam mājas vīnu no Liepājas āboliem (paldies Guntim L., ka Nidas ielā vēl nav izzāģētas varenas ābeles!) un lauku ogām, kas pirktas Liepājas tirgū. Šodien notika daļēja dzidrinātās mājas vīna produkcijas saliešana pudelēs un aizkorķēšana. Pagaidām esam tikuši pie diviem vīna veidiem: tumši sarkanais- melno jāņogu un dzintarkrāsas ābolu vīns. Pirmais salds, ka traks var palikt (freilenēm domāts), otrs skābens, bet varen stiprs sanācis. Tas vīriem, kas garāki par 180 cm, citādi galīgi ļengani paliks. Kā nekā skrien otrajā grādu desmitā. Nezinu gan vai viss līdz galam izdosies kā smērēts, taču esmu cerību pārpilns. Saviem draugiem varu apsolīt, ka katra tuvākajā jubilejā vai kādos svētkos tiks pa pudelei manējā. Bet tiem, kas tīkotu pie tā tikt, diemžēl palīdzēt nespēšu. Ne tādēļ, ka žēl vai par maz, gluži vienkārši likumdošanas barbarisms mani var padarīt par noziedznieku. Tādēļ savām vajadzībām jā un jā, bet tālāk izplatīšanai nē un nē. Bet kas zin, ja solītās likumdošanas izmaiņas sekos, esmu apņēmības pilns visu mest pie malas un mesties vīndara druvā!

1 komentārs:

Anonīms teica...

Странно, искал совсем не это, гугл выдал Ваш сайт, и судя по всему не зря, есть что почитать! Goodwork!