Meklēšana

2009. gada 22. janvāris

Pārdomu raisoši notikumi

Pirmais, kam pievērsu uzmanību: plašsaziņas mediji atkal ziņo, ka vēl viena liksta mūsu armijai. Ādažu poligonā kārtējo reizi nelaime: http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/article.php?id=579061. Kaut kā izskatās, ka ar to armiju mums pavisam nelāgi. Salīdzinot ar mūsu Ziemeļu brāļiem, kas pat šajos krīzes laikos savu armiju turpina stiprināt, mūsu militāristiem jāsāk sarkt.
Beidzamajos gados tā cītīgāk sekojot Latvijas militārajam resoram, esmu sapratis vienu, proti, ka īsti kaut ko joprojām nesaprotu. Kāpēc mūsu Aizsardzības ministrija ir kā tāda nolādēta vieta, kurā par ministriem ieceļ tikai amatierus vai pilnīgas neprašas? Visi priekšnoteikumi labam darbam taču ir. Ir labs budžets, ir dalība NATO, ir paša armija ar daudziem labiem karavīriem un virsniekiem. Visbeidzot kopš 1991. gada armijai savi tiešie pienākumi nav bijuši jāveic.

Ja nekā laba nenotiek, tad vismaz varam sākt sevi mierināt, ka Krievijā ir tik pat bēdīgi, kā mums. Varbūt pat sliktāk, jo ''Gazprom'' miljardi kūst kā lāstekas aprīlī. Pretēji proponētajam viedoklim, ka tur viss notiek, ka tur valda visu mīlēts tētiņš, aina gluži cita. Pirmie strīdi starp autoritāro premjeru Vladimiru Putinu un Dmitriju Medvedevu jau spiežas ārā. Tai pat laikā krievu asprāši domā pavisam citādi, dibinot Šņabja ministriju: http://www.tvnet.lv/zinas/arzemes/krievija/article.php?id=579120.

Ilgi gaidītais saraksts ar ASV Kinoakadēmijas gada balvas "Oskars" nominantiem tapis zināms. Mūsu "Rīgas sargus" neatradu: http://www.oscar.com/nominees/?pn=nominees.

Visbeidzot kāds priecīgs notikums. Nākusi klajā grāmata par izcilo aktrisi Viju Artmani. Jāmeklē rokās! Par grāmatas iznākšanu ziņas lasāma te: http://www.apollo.lv/portal/news/articles/147225

Nav komentāru: