Meklēšana

2009. gada 27. janvāris

Pusmierīgie notikumi

Cilvēkiem puslīdz aizmirsušās nekārtības Vecrīgā. Tādēļ tagad var sākt meklēt rakarus, kas demolēja māmiņu Rīgu. Medijos, kuri tik nesen, maigi maskējoties, aicināja ņemt rokās mēslu dakšas, sākusies sacensība pēc indulgences, tādēļ ar gluži staļinisko komjauniešu dedzīgumu tiek raportēts par to, cik grautiņu dalībnieki notverti ar acīgo liecinieku ziņojumu palīdzību. Smieklīgi, protams. Un smieklīgi, ka lielā daļā paši ziņotāji par grautiņu dalībniekiem ir paši grautiņu dalībnieki. Visticamāk, ka policijas veči tagad vēderus turēdami smejas, kad šīs liecības krustojas. Zinot viena otra politiskā veidojuma kroplumu un gļumību, pieļauju iespēju, ka varbūt vīrs palamā Štokijs iesniedzis kādu liecību, kurā apraksta, ka redzējis pie "Latvijas balzāma" bodes Vecrīgā savu domubiedru Arti, savukārt Artis bailēs no izsaukuma uz policijas drēgnajām telpām, nosūtījis kļauzu, ka tieši tur pat redzējis Štokiju...

Ir skaidrs, ka politikāņus mīl reti kurais. Šajos puslīdz briesmu laikos pa vienam. Tādēļ naids un dusmas politikas areāla zvaigznēm ir jāpieņem kā pašsaprotamu. Man ir tikai viens jautājums: kādam ir jābūt ambīlim, lai visas savas politiskās darbības laikā izraisītu tikai nievas, izsmieklus un atklātu ņirgāšanos? Te vēl: http://diena.lv/lat/politics/sabiedriba/nasing-spesl-iegust-jaunu-titulu-gada-nagla.

Tad vēl pārsteidz dzimtās puses āres. Piemēram, ka Liepājas tiesā sāka izskatīt civillietu, dzīvokļu īpašnieku biedrības "Dzintaru nams" prasību pret Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes priekšnieku Arturu Vaiteiku par īpašuma apsaimniekošanas parāda – 1615 latu – piedziņu. Ziņa jau neko sevišķa. Mazums kā gadās. Bet Liepājā taču puslīdz zin, kādas algas ir šādas raudzes amatpersonām. Tādēļ vietā jautājums: ko tad darīt parastam ierindas policistam, kam alga reizes desmit mazāka. Vai to kāds pieciestu? Arī policistu arodbiedrība šim faktam pievērsusi uzmanību: http://nparodbiedriba.lv/2009/01/27/tvnet-vai-policijas-sefu-atzis-par-paradnieku/.
Starp citu, iepriekš šādi jau rīkojusies kāda Liepājas amatpersona, kas saistīta ar justīcijas nozari: http://www2.la.lv/lat/latvijas_avize/jaunakaja_numura/latvijas.zinas/?doc=38844.

Puslīdz otrs pārsteigums Liepājas pusē. Vietējie politiskie margināļi atdzīvojušies. Barkašovieši zaudējuši savu legālo balstu- partiju, lai lakstotos ar līdzīgi domājošajiem provinciālās varas gaiteņos, atsāk bandītiskās paražas. Kaut kur mežā, kaut kur dubļos, tumsas laikā savākušies, lai zvērētu uzticību Krievijai un ziņo, ka tas notiekot, lai reģistrētu jaunu un ietekmīgu spēku, kas glābšot Latviju. Tas ne tikai ir aizdomīgi. Ir skaidrs, ka Osipovam šo 200 cilvēku vienkārši nav. Līdz ar to viņa bijušie labvēļi un dāsnie sponsori naudu vairs nedod. Atliek braukt uz mežu un melot, ka savākušies 200 cilvēki jaunas partijas reģistrēšanai. Taču acīgie žurnālisti šo faktu padarījuši par klaunādi. Fotoattēlos redzams, ka šajā svinīgajā mirklī starp dubļiem un govju kakām ir savākušies labi ja daži desmiti atsaldēto. Plašāk par šo ļembastu lasāms te: http://www.liepajniekiem.lv/lat/zinas/sabiedriba/2009/01/27/-osipova-partiju--dibina-pa-grupinam/ un te: http://rekurzeme.lv/portals/liepaja/raksts.html?xml_id=8210.

Visbeidzot puslīdz ierastajā mierā pasaulē uztverts kāda prātā sajukuša rabīna vēstījums Izraēlas armijas karavīriem, kurā nemaz nav mēģināts slēpt savu attieksmi pret neebrejiem. Ja vien pašas Izraēlas cilvēktiesību aizstāvības organizāzijas neceltu šīs lietas gaismā, visticamāk, ka ne Izraēlas valsts, ne tās uzticamie sabiedrotie no ASV pat i neiepīkstētos. Tāpat būtu interesanti redzēt, kāda būtu reakcija tad, ja ar analoģiskām brošūrām savai armijai nāktu klajā, piemēram kāds Vācijas Bundesvēra kapelāns...

Nobeigumā smieklīgs atgadījums: http://www.apollo.lv/portal/life/articles/147354

1 komentārs:

Renuar teica...

Atļāvos iekopēt smieklīgo gadījumu:

Kāds vidēja vecuma laulātais pāris no Dienvidkarolīnas ASV, ziemas vidū noilgojies pēc siltuma, nolemj aizbraukt uz Floridu un apmesties tajā viesnīcā, kurā viņi pavadījuši laulības nakti pirms 20 gadiem. Vīrs devās uz turieni dienu agrāk.

Viesnīcas numurā viņš ieraudzīja datoru un izlēma izsūtīt e-pasta vēstulīti sievai.

Diemžēl viņš kļūdījās un nepareizi uzrakstīja vienu burtu. Vēstule tika izsūtīta atraitnei no Hjūstonas, kura tikko atgriezusies no sava vīra bērēm un gribēja pārbaudīt, vai elektroniskajā pastkastītē nav kādas līdzjūtības vēstules no draugiem un tuviniekiem.

Reklāma

Atraitnes dēls atrada viņu bezsamaņā pie datora un izlasīja uz ekrāna šādu ziņu:

Kam: Manai mīļajai sievai

Temats: Esmu jau uz vietas

Zinu, ka esi pārsteigta, saņemot ziņu no manis. Tagad šeit ir pieejami datori un var sūtīt e-pasta vēstules tuviniekiem.

Tikko esmu rezervējis vietu. Viss jau ir sagatavots uz tavu rītdienas ierašanos.

Priecājos par mūsu gaidāmo tikšanos. Ceru, ka tavs ceļojums būs bez problēmām — tāpat kā manējais.

P. S. Šeit apakšā tiešām ir ļoti karsti.
Sirsnīgi sveicieni.