Meklēšana

2009. gada 10. februāris

Baisi skaitļi

Krīze nesaudzē nevienu. Ne Latviju, ne Vāciju, ne Paragvaju. Un rakstīt par to jau riebjas. Taču beidzot par ekonomisko lejupslīdi aktīvi sācis gausties arī autoritārais Krievijas vadītājs, premjerministrs Vladimirs Putins. Šodienas Vladimirs vairs nav iepriekšējo gadu pašapmierinātais Vladimirs, kas grasījās bandītus "močīt" atejās. Neskatoties uz to, joprojām mazajam Vladimiram pašlepnums netraucē kopā ar saviem rokaspuišiem apgalvot, ka Krievija jau mainījusi pasaules vienpolāro sistēmu un drīz tā kļūšot bipolāra. Līdzās ASV būšot vēl viena lielvalsts, Krievija protams. Bet, kamēr šī valsts ar tās maziņo augumu karaļiem turpina kultivēt pašvarenuma mītus, pārējā pasaule šausmās vēro kādu baisu statistiku.

Briesmīgie skaitļi
Pēc Krievijas Zinātņu akadēmijas Sociāli ekonomisko pētījumu institūtu datiem, Krievijā uz 2006. gadu bija ap 4 miljoniem cilvēku bez noteiktas dzīvesvietas- bomži, aptuveni 3 miljoni cilvēku, kas dzīvo absolūtā nabadzībā, balansējot uz bomžu statusa, un aptuveni 5 miljoni klaiņojošu bērnu no nelabvēlīgas vides.
Krievijā ar prostitūciju nodarbojas ap 3 miljonu sieviešu, gandrīz puse no tām ar prostituēšanu nodarbojas Āzijas valstīs un Eiropā.
Pētījumi liecina, ka aptuveni 6 miljoni Krievijas iedzīvotāju cieš no garīgām kaitēm. Iemesli tam dažādi. Arī tas, ka Krievijā ir gandrīz 5 miljoni cilvēku, kas regulāri lieto narkotiskās vielas. Līdz ar to loģiski, ka Krievija ir lielākais heroīna tirgus pasaulē. Sekas tam, ka Krievijā miljoniem cilvēki sirgst ar bīstamo imūndeficīta vīrusu- HIV.
Pēc Krievijas bērnu fonda aprēķiniem, patreiz Krievijā ir vairāk bērnu- bāreņu, nekā pēc Otrā pasaules kara. Patreiz to ir ap 750 tūkstošu, bet pēc kara to bija ''tikai'' 678 tūkstoši.
Pēc pasaules vadošo veselības organizāciju aprēķiniem aptuveni 37 miljoni Krievijas iedzīvotāju sirgst ar alkoholismu. Lielākie skeptiķi nosauc pat 42 miljonus.
Pēc Krievijas ģenerālprokuratūras ziņojuma 2006. gadā bija redzams, ka viena gada laikā Krievijas teritorijā notiek ap 80 000 slepkavību, ieņemot trešo vietu pēc slepkavību skaita pasaulē uz 100 iedzīvotājiem, atpaliekot tikai no Kolumbijas un "Mandelas paradīzes"- Dienvidāfrikas Republikas.
Kopumā Krievijas cietumos, kuros kopš PSRS sabrukuma ir paredzētas vietas 700 000 ieslodzīto, atrodas vairāk nekā viens miljons ieslodzīto.
Gandrīz katru gadu Krievijas armijā ārpusreglamenta attiecību rezultātā iet bojā ap 800 jauniesaukto karavīru, bet vēl 7000 tiek pazemoti ar vardarbību.
Pēc ''Fraser Institute'' datiem, Krievija no 130 valstīm ieņem 102 vietu ekonomiskās brīvības reitingā, apsteidzot tikai tādas valstis kā Nigērija. Tāpēc nav jābrīnās, ka pēc prognozēm Krievijas naftas, gāzes, zelta un dimanta atradnes iztukšosies līdz 2015. gadam, jo kopš PSRS sabrukuma Krievijā nav atklāta neviena jauna derīgo izrakteņu iegulas vieta, bet esošās tiek burtiski izslaucītas, lai to īpašnieki ātrāk gūtu virspeļņu. Visbeidzot, Krievijas vara negrasās mainīt šo politiku. Pie visa vainīgi atkal ārzemnieki, tādēļ Krievijai nepieciešamas savas kredītreitingu aģentūras, kas būtu labāk piemērotas un nodrošinātas, lai pētītu Krievijas tirgu...

Tomēr Krievijā ir:
pasaulē lielākais valsts apmaksāto ierēdņu skaits- gandrīz pusotrs miljons cilvēku, kamēr 1992. gadā to bija uz pusi mazāk;
tik daudz miljonāru un miljardieru, ka ieņem 7- 10 vietu pasaulē;
1,5% cilvēku no iedzīvotāju kopskaita, kas kontrolē 50% Krievijas dabas un finanšu resursu.
40 Krievijas parlamenta deputāti un trīs reģionu vadītāju ir miljonāri;
milicija, kas kopš 1992. gada ir dubultojusi miliču skaitu-2006. gadā Krievijā bija gandrīz 900 000 miliču;
trīs reizes mazāka armija nekā ASV, taču spēj izdzīvot ar budžetu, kas ir 25 reizes mazāks nekā ASV armijai;
armija, kuras vajadzībām pēdējo astoņu gadu laikā iepirkti gandrīz 100 tanki;
armija ar gandrīz 4000 tūkstošiem ģenerāļu, kas ir četras reizes vairāk nekā 1991. gadā, kad PSRS armijā bija ap 4 miljoniem militārpersonu un tajā dienēja ap 1000 ģenerāļu, neskatoties uz to, ka tagad Krievijas armijā ir četras reizes mazāk cilvēku.

Kamēr Krievijas varasvīri tīksminās,
ķīniešu bērniem pilnīgi nopietni māca, kāda patiesībā izskatās Ķīna, kuras vienotībai pagaidām traucē neliels misēklis: Mongolija un... Krievija. Krievijas Tālie Austrumi absolūtā nopietnībā ķīniešu mācību grāmatās jau tiek pasniegti kā Ķīnai vēsturiski piederošas ķīniešu zemes. Neiztrūkst pat jaunās Ķīnas kartes.
Karte no ķīniešu skolas grāmatas, kas attēlo Ķīnas zemes, ko okupējusi cariskā Krievija.

Secinājums
Kas notiks ar valsti, kura pēdējos desmit gadus apzināti rada ap sevi ''naidīgas'' valstis, tās apvainojot, šantažējot, uzbrūkot tām un lietojot agresīvu imperiālistisku retoriku? Manuprāt pašiem Krievijas piekritēju pulciņam derētu ieklausīties zinātnieku teiktajā, ka līdz 2050. gadam Krievijas iedzīvotāju skaits strauji saruks. Pat pieņemot visoptimistiskāko scenāriju, ko pauda Krievijas valdība pērngad, paziņojot, ka katru gadu Krievijas iedzīvotāju skaits samazinās gandrīz par miljons cilvēkiem, var izdarīt aprēķinus, ka pēc 40 gadiem šīs valsts aina būs gaužām baisa...

Vietā palsīt pasaules ietekmīgākā spekulanta domas par Krieviju: http://www.vedomosti.ru/newspaper/article.shtml?2009/02/12/181320.

3 komentāri:

Anonīms teica...

mainīsies tikai tas, ka "draudzīgās krievijas" vietā mums kaimiņos būs "draudzīgā ķīna"

un vai kādam būs krievijas žēl? krievijas? kas tā tāda...

Anonīms teica...

Prūsi-saskaiti nu savus Latvijas ierēdņus.
Pirtī mīzt ir viegli,tāpat kā rakstīt par citiem mēslus.Izbeidz grožīt latvijas globusu un apskaties vien apkārt kādos paši sūdos esam.Ar to starpību,ka mēs nu tiešām nevienam neesam vajadzīgi-ar kredītu vezumu un ubaga tarbu kaklā...patrejoc ibio...

Anonīms teica...

Aigar, cik simteim tuxtoshu Latvijas iedziivotaaju ir aiztinushies peljnjaa uz UK un Iiriju? Nevajag priecaaties ka kaadam iet veel dranjkjiigaak nekaa pashiem, veel jo vairaak ka pasaule skataas uz Latviju un njirdz par taas stulbo tautu un valdiibu.
Labaak uzraxti kaadu iepriecinoshu naakotnes prognozi , kas latvieshiem will rise up their spirits