Meklēšana

2009. gada 18. jūnijs

Beidzot viss noliekas pa plauktiem

Reizes simts visiem, kas nepagurdami kurn un lamā Latvijas tagadējo stāvokli, skaidroju, ka nodokļu celšana & algu samazinājums sekos visur. Latvijas ir ķezā, tas ir fakts. Vienu otru bijušo ministru tik tiešām nāktos pie laternas piekārt. Arī tas ir fakts. Taču piemēri ar Lietuvas "fenomenu" bija nevietā. Nav vairs tie laiki, kad uz leišmali pēc desām bija jāskrien, jo vietējās bija jāved uz badīgo Krieviju. Pat bērnam ir skaidrs, ka Lietuva nav tik milzīga ekonomika, lai ar savu "Maximu" paglābtos no tā, kam tagad ejam cauri mēs. Nu tas noticis. Lietuva ceļ i Pievienotās vērtības nodokli, i samazina algas. To pašu dara Igaunija.
To, ka leišos nav viss tik gludi apliecināja tie paši janvāra nemieri, kas pārsviedās no Rīgas uz Viļņu. Bez tam par smago valsts stāvokli liecina arī tas, ka Lietuvas Aizsardzības ministrija ir vērsusies pie profesionālā militārā dienesta karavīriem un citiem aizsardzības jomas darbiniekiem ar lūgumu doties bezalgas atvaļinājumā. Pirms tam algu aizkavēšanos jau piedzīvojuši Lietuvas policisti. Ikviens, iebraucot Lietuvā, var apskatīt, kas tur notiek. Kas Latvijā notika pusgadu atpakaļ, tagad sākas Lietuvā. Totāla neapmierinātība un cemme taču ir visiem, bet ir totāls stulbums pakļauties Kremļa trubadūru demagoģijai un tādēļ sākt lamāt mūsu valsti. Slakteris, Šlesers un Kalvītis vēl nav valsts. Manuprāt ir laba iespēja tautai apvienoties ap jauniem līderiem, piemēram kā prezidents Zatlers un teikt skaļu fui! visiem blēžiem, kas tagad ar lielu sparu gatavojas turpināt plicināt mūsu valsti vēl tālāk. Valdis Zatlers atšķirībā no raganas ir ļoti uzskatāmi apliecinājis, ka cilvēku nīšana un iedomība viņam ir sveša. Krīzes brīžos prezidents nudien ir spējis parādīt tādu stāju, kādu citi valsts maizē sēdošie nav spējuši.
P.S. Te var apskatīt manas bildes no 18. jūnija manifestācijas Liepājā: http://www.poga.lv/photos/aigarsp/sets/set:33161/

Nav komentāru: