Meklēšana

2009. gada 12. jūlijs

Brīvdienās redzētais

Liepājā Jūras svētki ar semītiskām noskaņām- vēderdejas, paklāji un austrumu mūzika.
Brīvdienas pavadītas godam. Arī notikumi visapkārt visai interesanti. Piemēram, kaimiņvalsts prezidents Aleksandrs Lukašenko intervijā austriešu avīzei ''Die Presse'' darījis zināmu, ka palīdzību, ko Rietumvalstis šajā krīzē sniedz Baltkrievijai, tiek augsti novērtēta un nekad netiks aizmirsta. Pretēji notikšot ar Krieviju, kas solīja dāsnu palīdzību, bet piemānīja. Visticamāk, ka Lukašenko pozīcija signalizē: Baltkrievija ir gatava integrācijai Eiropā, atsakoties no Kremļa suteneriem.
Šajās dienās mūsu Dienvidu kaimiņzeme Lietuva jaunās prezidentes rokās. Amatā stāšanās ceremonija lietuviešiem sanākusi ļoti grezna. To var apskatīt te: http://tv.delfi.lt/video/3eDYKbsa/. Neskatoties uz tādām pašām ekonomiskajām ziepēm kā mums, leiši nacionālo lepnuma garu uztur godam. Varbūt arī mums vajadzētu mazāk čīkstēšanas un vairāk priecīgu ziņu?
Bet pats esmu gandarīts par skaisto laiku Jūras svētkos. Liepājā svētki bija ļoti apmeklēti. Sabiedrība draudzīga, smaidoša. Vakarā klausījāmies "Credo". Vienīgais, kas sarūgtināja, kādēļ nekas neliecināja, ka ir jūras svētki? Bija viss- vēderdejas, klauni un akrobāti. Tikai ne tradicionālo zvejnieku un jūras svētku noskaņas. Varbūt esmu pārlieku vecmodīgs.
Te var apskatīt manas bildes no Jūras svētkiem Liepājā: http://fotografesana.lv/2009/07/11/juras-svetki-liepaja/.

Nav komentāru: