Meklēšana

2009. gada 14. jūlijs

Nenormālie

Izlasīju, ka Simona Vīzentāla centra Izraēlas biroja vadītājs Efraims Zurofs Izraēlas medijos paudis satraukumu par nacisma un komunisma noziegumu pielīdzināšanu, uzskatot, ka tādā veidā Eiropā izkropļo izpratni par Holokaustu. Šis nenormālais pat paziņojis, ka nacisma un komunisma noziegumu pielīdzināšana liedz izmeklēt un izprast Baltijas valstu lomu un līdzdalību nacisma noziegumos.
Īsti nezinu, kas notiek Zurofa prātā un kādi ir viņa tālejošie mērķi, taču viņa uzvedībai ar veselo saprātu un loģikas pamatprincipiem nav nekāda sakara.
Lasot šī cilvēka pausto, šķiet, ka padomju savienībā veiktie medicīniskie eksperimenti ar cilvēkiem ir skaistāki par citiem, Sibīrijas nāves nometnes labākas par Treblinku, bet barbariskie tribunāli, kas cilvēkus burtiski likvidēja kā ātrdarbības gaļasmašīna, bija tiesiskais pārpratums. Šķiet, ka Zurofa acīs desmit miljonu badā nomērdēto ukraiņu Staļina un viņa sarkanās elites sarīkotajā Golodomorā, ir pārejoša saimnieciskā neveiksme, nevis pasaules vēsturē nežēlīgākā izrēķināšanās ar veselu tautu.
Zīmīgi, ka Kremļa un Zurofa nostājas ir gana līdzīgas. Abi komunistisko "sasniegumu" apjūsmotāji dažādās valstīs burtiski dreb kā apses lapas par katru mēģinājumu beidzot nosodīt komunistiskā režīma noziegumus. Bez tam Maskavas trubadūri nemaz neslēpj, ka ir lepni ar savu asiņaino pagātni un nemaz negrasās neko darīt, lai komunisma heroizētāji nekad vairs neuzdrošinātos pat domās pieļaut genocīdu pret citām tautām. Kādēļ? Mūsdienu Krievija ir spilgts divkosības piemērs. Šodienas Krievijas varenie sev sit pie krūtīm, ka esot lielvalsts un tiesiskā PSRS mantiniece, kurai esot visas tiesības uz to godu, ko bauda ASV un citas lielvaras. Taču līdz ko atskan aicinājums labot PSRS pastrādātās netaisnības, Krievijas varasvīri ar pietvīkušu seju bēgs no PSRS rēga, skaļi un pompozi apkaros staļinisma paliekas, piešķirot sen mirušam cariskās Krievijas armijas ģenerālim reabilitāciju. Lai ievilinātu savā valstī investorus, pārdalītu īpašumtiesības vai gluži vienkārši izlaupītu, aizmirsīsies arī cars tētiņš. Un visus konkurentus sabāzīs tuptūžos vai gluži vienkārši likvidēs kāpņu telpās, lai to vietā sev pietuvinātu vāji slēptus idiotus.

P.S."Nabucco" ir smags trieciens Krievijai- http://www.delfi.lv/news/world/other/article.php?id=25663803

1 komentārs:

Lasitajs teica...

Nu, nafig to Zurofu ar visu vina fondu!

Tik stiesam biezi liekas, ka sis cilveks ir nepieskaitams.

Bet nevajag uztraukties. Cilveks sev pelna maizi kaa prot. Kads to dara ar prostituciju, kads cita veida. Sis, piemeram, - tada.

Vispar, kaitina gan, ka sadai organizacijai, kas var tikt uzskatita par naidu kurinosu un ektremistisku, tiek pieversta tik liela veriba. Bet ko tu padarisi? Varda briviba...