Meklēšana

2009. gada 6. septembris

Sašutums par šo un to

Vefiņa paliekas Jūrmalciema priežu mežā.
Nemaz nezināju, ka Aizsardzības ministrs Lieģis esot nobriedis likvidēt NBS sporta klubu. Protams, agrāko gadu prakse, kad armijas sporta komandās par lielu naudu tika fraktēti nēģeru basketbolisti bija kliedzošs absurds. Taču nav jau arī normāli, ja uz ilgiem gadiem atkal izzudīs armijas sports, kurš nenoliedzami pēdējos gados bija viens no Latvijas sporta stūrakmeņiem. Vismaz jācer, ka parlamentā šo trakumu novērsīs. Bet zinot to, kas pa Saeimas namu šiverē, gaidīt brīnumainas atklāsmes gan nenāktos.
Piektdien pamanīju, ka Liepājas TEC skursteņa nojaukšana nav gājusi tik gludi. Kā ar to čepē ir domāts tikt galā, pat nav ne jausmas.
Bet šodien bijām Jūrmalciema apkaimē sēnes lasīt. Sēņu bija pamaz. Prasīt labākas sēņu vietas zinātājiem laikam nav jēgas, jo diez vai kāds gribēs atklāt, vai ne? Bet man jau slēpt nav ko. Sēņot patīk, taču vislabāk, līdzi ņemot fotoaparātu. Cik esmu klīdis pa Liepājas pievārti, tad jau no skolas laikiem mazo beciņu un bērzlapīšu vietas ir atrodamas starp Liepājas robežu un Grīnvaltiem. Diemžēl šajā apkaimē esmu ievērojis kādu nelāgu lietu. Ļeņina valodā šprehojošie itin bieži cauri mežam iet kā Čingizhana ordas, visas nederīgās sēnes izspārdot, sūnas izbradājot un darot citas lietiņas, kas mežu pēc tam padara gaužām nomocītu. Šodien pamanīju ko līdzīgu. Tad vēl Pūsēnu kalna tuvumā ieraudzīju kādu pautu atvestos atkritumus un garīgais pavisam tapa čābisks. Saprast to nespēju. Neesmu zaļais, par kodolenerģiju kritiku neklausos, bet nu tādiem lošiem, kas tā var piegānīt mežus galvā ir jādod. Un tik konkrēti, lai pēc tam dažas dienas starp kokiem pasnauž.
Ak jā. Nedēļas nogalē noskatījos dažas labas filmas. Viena no tām "District 9". Pieļauju, ka pilnīga bērniem domāta fantāzija, taču esmu šī žanra mīļotājs. Iesaku.

Nav komentāru: