Meklēšana

2009. gada 20. septembris

Visapkārt sliktie

Nu padomājiet tikai, jūs mierīgi dzīvojat, esat miermīlīgs cilvēks, bet slinkie un skaudīgie kaimiņi ap jums to vien dara kā tīko jūsu namu nodedzināt un jūs pašus padarīt par bezpajumtniekiem. Skan krimināli, vai ne? Bet tādas ainas rodas prātā, pēdējo gadu laikā klausoties ziņas Krievijas TV kanālos un lasot ziņas internetā. Spriežot pēc teju visu krievu valodā translējošo TV kanālu ziņu sižetiem, pasaulē vairs nav neviena paša laba cilvēka ārpus Krievijas. Varbūt vēl abhāzi un venecuēlieši nav slikti. Bet pārējie noteikti nav nekādi labie. Pasaules sūro vēju appūstā krievzemīte ir pakļauta baisām briesmām. Nav nevienas pašas kaimiņvalsts, kurai prātā nebūtu kāda nelietība pret neaizsargāto Krieviju.
Kopīgas sauszemes robežas Krievijai ir ar 14 valstīm, bet jūras robežas ar divām. Visi, sākot ar Norvēģijas nekaunīgajiem robežsargiem, kas cenšoties izspiest krievu zvejniekus no zvejas laukiem, beidzot ar somiem, kam redz, radušies iebildumi par zemūdens gāzes vadu Nordstream, ir slikti. Vieni no negantākajiem Krievijas draudiem esot Baltijas valstis. Vieni sirpi un āmuru aizliedz, otri nemaz 9. maiju negrib svinēt. Nemaz labāki nav poļi. Bēdu ieleja pat ar baltkrieviem, kas nodevuši māmiņu Krieviju. Pārdevušies Rietumiem. Un vispār, velti tie leiši, latvieši, igauņi un poļi tur pīkst. 1939. gadā visu esot darījuši godam. Ar Hitleru kopīgs tusiņš rīkots miera labad.
To, ka nolādētie haholi ir slikti, zina taču katrs bērns nelaimīgajā Krievijā. Ukraina ir nelietīga valsts, kas sagrābusies krievzemītes vēsturiskās āres. Sākot ar Krimu un beidzot Kijevas krievzemi. Zog gāzi, pārdod ieročus asinskārajiem gruzīņiem, no Sevastopoles dzen ārā. Ukraiņi ir tik pat slikti kā pribalti. Vieni esesieši, otri benderovieši. Un atkal darbs Kremļa melu mašīnai.
Gruzija tagad ir briesmonis Nr.1. Kad gruzīņi padsmitus gadus vārījās savā sulā, tās bija gogas, kas neko neprot. Kad gruzīņu maziņā armija veselu nedēļu trieca nost Krievijas lidmašīnas un izrādīja nopietnu pretestību iebrukušajiem karapūļiem, tās vairs nebija gogas. Tie jau bija naidā zvērojošām acīm ukraiņu un amerikāņu apmācīti nezvēri, kas gatavi saplosīt māmulīti Krieviju strēmelēs. Tādēļ Kremļa melu mašīna tika likta lietā atkal. Tiesa, pašiem krieviem jau tas sāk piegriezties.
Bet to, kas notiek tālāk Austrumos, ir atsevišķa romāna vērts. Dzeltās ķīniešu ordas aiz robežas jau uzvilkušas zābakus, lai sāktu bradāt kultūras šūpuli Sibīriju. Varētu jau brēkt un draudēt tāpat kā ar gruzīņiem vai baltiešiem, bet tavu nelaimi, otrpus robežai šo bradātāju desmit reizes vairāk. Karot ar dažiem tūkstošiem bruņotu gruzīņu, avangardā sūtot daudzmaz lojālos čečeņu algotņus, ir viens, bet lieki kaitināt milzīgo ķīniešu pandu pat brūnajam krievu lācim ir gana liels risks. Tad nu atliek saglabāt pašcieņu, saspiest ciskas labi stingri un nerādīt šiem mugurpusi. Galu galā, turpat blakus baisie japāņi. Nepietiek, ka pārpludinājuši no Vladivostokas līdz Maskavai ceļus ar savām mašīnām, tie vēl tīko atņemt īsti ''vēsturiskās'' krievu zemes- Japānas Ziemeļu teritorijas- Kuriļu salas, kurās neviens dzīvs japānis jau sen nav redzēts.
Kas atliek? Meklēt citus kaimiņus. Kur? Piemēram, Namībijā. Nu un jāsamierinās citiem "stratēģiskiem" partneriem kā Dienvidosetija, Abhāzija un Ziemeļkoreja.

P.S. Es vienmēr domāju, kādēļ ir tik liela bauda un gribēšana mācīt, aizrādīt un kaunināt citus, ja paši dzīvo kā sušķi? Bet... varbūt tieši tādēļ? Vieglāk taču nolamāt televizorā amerikāņus nekā iziet ar slotu un satīrīt savu sētu...

16 comments:

Anonīms teica...

Bēdu ieleja pat ar baltkrieviem, kas nodevuši māmiņu Krieviju. Pārdevušies Rietumiem.
=============
Tieši Baltkrievija ir tā valsts, EEErOOOpā, kuras ekonomika balstās uz ražošanu...
Un nav, ''Baķko'' pārdevies Rietumiem... :)))

Aigars teica...

Nu nebalstās jau gan. Neba nu visi tīko pēc Minskas ledusskapjiem un sējmašīnām.

Anonīms teica...

Netīkojas tikai tie, kuriem tas nav ''smalkais'' tonis... ;)
Tomēr ledusskapju eksports mums ''stāsta'' tikai to, ka tā ir pieprasīta produkcija... :)
Kas attiecas uz ražošanu, tad ir visai savādi, ka tiek pieminēti tikai ledusskapji, un sējmašīnas... :
Kā sastāv lietas ar ''Cat'' konkurentu- Belaz?... :)))

Anonīms teica...

...ar kuriem ved dzelzsrūdu Jakutijā, no kuras iegūst jaunus Belazus...

Anonīms teica...

Aigars Prūsis teica...
Nu nebalstās jau gan. Neba nu visi tīko pēc Minskas ledusskapjiem un sējmašīnām.
----
atšķirība ir tāda, ka REĀLI belari RAŽO ( kaut vai tos pašus l-slapjus un sējmašīnas+ vēl 1001 mājsaimniecībassaimniecības/lauksaimniecīnas preci), neko no tā visa neražojam savā valstelē, bet BET MĒS GUDRI(?)tikai APSMEJAM VIŅUS ...un PAŠI SAVĀ SKAUDĪDĀ sp;ejam tikai SŪKĀT`LEDU` (?)....

Aigars teica...

Neesmu ekonomists, taču ir vairāk nekā skaidrs, ka jebkuras ražošanas stūrakmens ir pieprasījums vai pasūtījums. Saražot produkciju, kas pēc tam stāv un pūst, kam seko bankrots un bezdarbs, nav liela māka. Piedodiet, bet es nekādi nespēju ieraudzīt to ražošanas nozari, kas mūsdienu pasaulē Latvijā būtu dzīvotspējīga. Vai tiešām kādam vēl ir ilūzija, ka RAF būtu evolucionējis tiktāl, ka šodien pārdzīvotu krīzi labāk par bankrotējušo Opel vai Crysler. Tāpat neticu, ka lokālpkatriotisms Latvijā būtu tik liels, ka mēs brauktu ar vietējo RAF simbiozi jebkurā izpausmē. Nekas labāks par Dacia Logan tāpat nebūtu. Tāpat neticu Nokijas fenomenam VEF gadījumā, jo reāli VEF jau uz astoņdesmito gadu beigām jau bija arhaiskas produkcijas ražotājs, atskaitot atsevišķus produktus. Un arī te šaubos, ka mēs Nokijas vai Samsung vietā izvēlētos lokālo VEF mobilo, kurš līdz aipodam vēl ilgi nevilktu. Ko par VEF vai RAF, padomājiet, kur šodien ir VAZ, GAZ, AZLK (moskvičs) utt. Pat turienes tradicionāli subsidētie uzņēmumi jau izpūt, bet AZLK jau sen vairs nepastāv. Starp citu, par to jau sen rakstīju: http://www.aigarsprusis.lv/2009/04/nidesana-krizi-pastiprina.html

Anonīms teica...

Tava atbilde ir atkāpe no tēmas..., diemžēl... :(
Jo Baltkrievija ne tikai ražo, bet arī atrod noieta tirgu, saviem ražojumiem... ;)
Arī autobusus viņi vēljoprojām ražo... :)))

Vērotājs teica...

Ja vairs neticam saviem spēkiem, tad atliek dzīvot uz kredīta un gaidīt Rietumu onkuļu žēlastību!

Aigars teica...

1. Uz kādiem tirgiem baltkrievi eksportē autobusus? Uz NVS, kur tirdzniecība bieži vien notiek uz bartera principiem. Vai Latvija varētu izveidot autobusu ražotni un ielauzties NVS tirgū, nerunājot par ES? Šaubos. Vienīgā cerība uz Latviju pārnest Krievijas ražotnes filiāles, lai iegūtu tiesības eksportēt produkciju pa ES iekšieni.
2. Ir jānodala ticība saviem spēkiem un veselais saprāts.

Anonīms teica...

Aigars Prūsis teica...
1. Uz kādiem tirgiem baltkrievi eksportē autobusus? Uz NVS, kur tirdzniecība bieži vien notiek uz bartera principiem.
Vai Latvija varētu izveidot autobusu ražotni un ielauzties NVS tirgū, nerunājot par ES? Šaubos. Vienīgā cerība uz Latviju pārnest Krievijas ražotnes filiāles, lai iegūtu tiesības eksportēt produkciju pa ES iekšieni.
2. Ir jānodala ticība saviem spēkiem un veselais saprāts.
--------
1) nelaimetā, ka god.raxta autoram( līdzīdi kā pārējiem) nav pilnas informācijas par belorusu tirgu. Ir pieņēmumi un tukši spriedumi - no sērijas tur viss ir slikti, jo tā tam būtu jābūt...
2)pat ja baltkrievi savus busus exportē uz NVs un pat ja par barteru ( daļēju)...- vai, piem.,arī tai pašai Latvijai kurināmā uz izejvielu barters nāktu par ļaunu? Šeit tas ir dārākais visā bij. cccp....bet mēs jau esam "bagāti"un lepni...vismaz skaļos lozungos,vārdos un gaisagrābšļu programmās.
3) starp citu bij. RAFā jau top krievijas/Latvijas autobūves kopuzņēmums - tas tā -info priekš tiem , kas vēl joprojām tankā...
4) par ticības un veselā prāta nodalījumu ...- pārāk `eksaltēti draudzējoties` ar veselo saprātu var iebraukt otrā grāvī - beigās vajadzēs arī kādu, kurš sakošļā dienišķo maizīti un iebāž aizdomīgi bailīgajam "prāta draugam" mutē, jo tas baidās košļāt - var aizrīties...(ja nu kas)...:)

Aigars teica...

Nekad neesmu teicis, ka viss, kas notiek Baltkrievijā, ir slikti. Taču bartera principi starp NVS valstīm nebūt nav tik primitīvi kā šķiet. Bez tam ir jāsaprot, ka Baltkrievijā ražojošie ir uzņēmumi ar valsts kapitālu, kamēr ES tādu praktiski nav. Padomājiet loģiski, kā piespiest privātu ražotāju, piemēram Liepājas Metalurgu, mainīt metālu pret kokvilnu vai minerālmēsliem, ja Liepājas Metalurgam ir jādomā par algu maksāšanu turpat 5000 cilvēkiem? Kā mēs varētu piespiest Rīgas vagonu rūpnīcai mainīt vagonus pret kurināmo vai jebko citu? Un ja tas arī notiktu, pieņemsim, barteris izrādās izdevīgs, tirgū tiek laista lēts produkts, ko ātri izpērk, bet kā jums šķiet, vietējie kokvilnas, kurināmā vai minerālmēslu tirgotāji bankrotēs vai izdzīvos?

Vērotājs teica...

Mums ,latviešiem ir galīgi sagrauta pašapziņa.Tā ir lielākā mūsu nelaime.

Lasitajs teica...

Palasiet un pasmejieties. Ko ukraini raksta.

Parodija par Ukrainas "apspiestajiem atbrivotaajiem": http://pdrs.dp.ua/

:)

Lasitajs teica...

Sita te, luk: http://pdrs.dp.ua/

... Labais. :)

Anonīms teica...

Paldies par interesantu blog

Anonīms teica...

I would like to exchange links with your site www.aigarsprusis.lv
Is this possible?