Meklēšana

2009. gada 6. novembris

Liepāja piegānīta

Arturs Vaiteiks (centrā pa kreisi) kopā ar savu kolēģi Liepājas Drošības policijas priekšnieku, barkašoviešu partijas biedru Aleksandru Boganovu, modri sargājot Liepājas Centrālkapus 2006. gada 16. martā, neielaižot tur leģionārus ar ziediem.
Kā jau vakar prognozēju, ziņa par Kurzemes policistu Nr.1 jau izskanējušas tāļu prom, tostarp Krievijā. Diemžēl, atklājas aizvien jaunas lietas, kas policijas šefa mundieri apķēpā aizvien vairāk. Kā izrādās, Arturam Vaiteikam lepno "VW Passat" melno limuzīnu ar ogļmelniem logiem patapināti, ar Pašvaldības policijas starpniecību, izgādājusi Liepājas dome, un tas Liepājas nodokļu maksātājiem izmaksājis 21 tūkstoti latu (man gan grūti saprast, kādēļ kaut kas tāds vispār ir jādara?). Liepājas domes deputāts Ivars Kesenfelds ierosinājis Pašvaldības policijas automašīnu, kas nodota pilnīgā lietošanā pulkvedim Vaiteikam, atprasīt un tās vietā sniegt reālu palīdzību Valsts policijai, nopērkot policistiem nepieciešamos portatīvos datorus, attāluma mērītājus vai tamlīdzīgas nepieciešamas lietas – sniegt tādu palīdzību, kas noderētu visai policijai, "nevis tikai vienam cilvēkam", taču domes valdošās koalīcijas deputātu vidū ierosinājums nav guvis atbalstu. Savādi gan.
Bet nu jau skaidrs ir noteikti, ka tas viss tik klusi nebeigsies kā Liepājas pusē šad tad mēdz notikt. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece skaidri devusi saprast, ka Vaiteiks nevar palikt amatā.
Starp citu, mazliet smieklīgi tagad ir lasīt ziņu vēl no 2002. gada, kad par 2000 dolāru kukuli kādam Ventspils policistam Kurzemes policijas šefa dzīvesbiedre sprieda bargu tiesu: ''
[...]Ņemot vērā, ka cilvēks strādājis Iekšlietu ministrijas sistēmā no 1984.gada, pakāpe policijas majors, un ieņēmis vadošus amatus, tas ir ļoti smags tādam cilvēkam šāda veida noziegums. [...] Cilvēkiem tiešām ir izveidojies ļoti slikts priekšstats gan par policiju, gan par dažādām cita veida amatpersonām.[...]'' Vai nav viedi vārdi?

2 komentāri:

Anonīms teica...

Nu Aigars, kam negadās paslīdēt...
Jāmāk piedot !

Anonīms teica...

peecis
prese gan ziņo par Mūrnieces teikto, ka vadosās policijas amatpersonas paliks savās vietās...