Meklēšana

2010. gada 17. februāris

Domās tikai sports

Visu nakti diez ko labi negulēju, hokeju gaidot. Ko tur liegties, nekādas lielās ilūzijas jau nebija. Tiesa, spēles pirmā trešdaļa maz izskatījās pēc pēdējo gadu Latvijas izlases. Gana miegaina, mazliet pat bailīga. Un kā nu ne, krievu "sarkanā mašīna" tik tiešām spēlēja nikni un teicami reizē. Tādēļ slānīt mūsējos par zaudējumu nevar. Taču papukstēt par rezultātu gan: ja ne "Dinamo" pēdējo mēnešu tradīcija (un fenomens reizē) salaist vārtos ripu birumu pirmajā trešdaļā, viss būtu pavisam citādi. Un varbūt ja ne mirkļa atslābums pēdējās trešdaļas sākumā, kas zin. It kā jau kārojas kritizēt mūsu aizsargus, taču labāk to atstāt Znaroka ziņā. Jebkurā gadījumā ir jāatzīst, ka krievu hokejs pēdējos gados ir gana atguvies. Visticamāk drīz var sekot likumsakarīgs kritums, jo sāksies nākamā hokejistu paaudžu maiņa. ''Atomreaktors'' Ovečins reiz atdzisīs, bet nākamie vēl neuzkarsīs. Pamatīgs kaimiņzemes sportistu kritiens kopumā jau noticis, skatoties, cik maz sulas var izspiest no teju 200 cilvēku lielās Krievijas izlases.
Taču mūsu sports nevar paļauties uz citu rezultātu mazināšanos. Tādēļ, noliekot pie malas šodienas hokeja spēli, ir grūti saprast, kādēļ uz tālo Kanādu devušies ducis tādu sportistu, kuri vismaz tuvākajos gados nebūs pat pirmajā vai otrajā desmitniekā. Visvairāk ar to gribas domāt mūsu slēpju pavēlniekus. Var jau sportists taisnoties, ka esot izvēlētas ne tās slēpes, ka pietrūcis spēka vai vēl kas. Neviens jau pārāk nenosodīs. Tomēr ja tādas runas ir katrā Olimpiādē pēc katras neveiksmes, tad jau tas paliek smieklīgi. Sāk atgādināt paražas, kuras vērojamas Krievijas ziņās: vieniem pie visa vanīgas dopingu kontroles agrā rīta stundā, otriem pie vainas tas, ka slikti baro, bet trešam vienkārši- kule par lielu, piedodiet.
Tai pašā laikā mums jāatzīst, ka, kaut pagaidām bez medaļām, tomēr mūsu izlase kopumā izskatās labi. Godam sevi pierādījušas mūsu meitenes- kamaniņu braucējas. Visas. Arī vīri ar kamaniņām turējās braši. Saukārt Jāņa Miņina kaujinieciskais noskaņojums, kas atgādina ainas no varoņfilmām, liek lepoties. Esam stipri, esam drosmīgi, esam ātri. Uzvarēsim!

Nav komentāru: