Meklēšana

2009. gada 6. jūnijs

6. jūnijs- saulainā izvēles diena

Beidzot pienākusi vēlēšanu diena. Tā šajās vēlēšanās baudu politiskā vērotāja lomu, uz vēlēšanu rezultātiem skatos gaužām mierīgi. Uztrauc tikai viens: Kremļa atbalstīto spēku spēja uzvarēt. Ja par EP parlamentārieti kļūs Alfrēds Rubiks, tas būs īsts kauna traips valstij. Normālā valstī šāds cilvēks pēc 1991. gada puča saules gaismu redzējis vairs nebūtu un piedzīvotu sava aroda brāļa- Čaušesku likteni. To, ka eiroparlamentā atkal var iekļūt PCTVL ragana, šaubu maz. Tā kā pretvalstisko spēku izredzes mazināt nespēju, izvēlējos atbalstīt tos, kuri līdz šim EP sevi apliecinājuši viskrietnāk. Manās acīs tā bija Inese Vaidere. Ieplusoju arī Sandrai Kalnietei. Tātad, šogad Eiroparlamenta vēlēšanās nobalsoju par "Pilsonisko savienību". Ar pašvaldību vēlēšanām bēdu ieleja. Vismaz Liepājā. Izvēle gaužām maza. Brīžam jau šķita, ka ignorēšu pašvaldību vēlēšanas. Taču, redzot, kādus milzu līdzekļus savā kampaņā izgāž Krievijas vēstniecības un vietējās piektās kolonnas atbalstītie barkašovieši, šaubu nebija. Nepiedalīšanās lies ūdeni uz šo neliešu dzirnām. Pasarg Dievs, ja dzimtajā pilsētā šie kriminālisti vēl sāks valdīt...
Pēdējā mirklī vēl šaubījos, ko atbalstīt. Nolēmu, ka 12 gadus Liepājā valdošo mēru ar savu balsi neatbalstīšu. Uldis Sesks kā mērs nebūt nav sliktākā kandidatūra, taču ne viņa dēļ. Viņa vadītās "Liepājas partijas" saraksts man šķita netīkams. Vārdus un uzvārdus neminēšu. Bet viņi jau tāpat iegūs vismaz 5 vietas no 15. Atlika vērst skatus uz "Pilsonisko savienību", TB/LNNK, "Jauno laiku", LPP/LC vai Tautas partiju. Tā kā neesmu atbalstītājs nevienai no šīm partijām, skatījos uz personām.
Tuvāk, iepazīstoties ar "Pilsoniskās savienības" sarakstu, nācās konstatēt, Liepājā šī partija piedzīvojusi pamatīgu blamāžu. Saraksts ir gaužām žēlīgs. Pat nožēlojams. Tādēļ partija paliks ar garu degunu. TB/LNNK atkrita dabiski. Liepājā nekādas TB/LNNK nav. Ir daži nožēlojami penši un Ivars Kesenfelds, kuram ar to nacionālo interešu aizstāvību ir bijis maz sakara. Atceros attieksmi, kad lūdzām palīdzību 16. martā. Viens otrs cilvēks partijas "Jaunais laiks" sarakstā man šķita simpātisks. Taču atbaidīja šīs partijas savādā izvēle Grobiņas novadā. Vietējie zin, ko ar to domāju. Šķiet šī partija reģionālās nianses izprot vāji. Līdz pēdējam mirklim biju gatavs atdot savu balsi LPP/LC, neskatoties uz to, ka šī partija man ir dziļi pretīga. Domāju atdot balsi tikai tādēļ, ka tur bija manis cienīts cilvēks- Jānis Vilnītis. Taču neatklāšu neko jaunu, sakot, ka atbaidīja Liepājas svētuļa klātbūtne tai pašā sarakstā (liepājnieki zinās, par ko runa). Šis cilvēks, maskējoties aiz Dāvida dziesmām, darbos maz atšķiras no Rīgas buldozera. Atlika sāpīga izvēle- Tautas partija. Taču šīs partijas sarakstā ir cilvēki, kurus cienu. Kurus vismaz kaut cik zinu. Jau sen esmu teicis, ka par Liepājas mēru bija jābūt Silvai Goldei. kurai labs tvēriens. Labu iespaidu uz mani ir atstājusi arī Sandra Šēniņa. Šīm dāmām iedevu plusiņus. Ieplusoju arī RTU LMZTK fīreram Voldemāram Kārkliņam. Neskatoties uz to, ka biju sliņķis, mācoties tehnikumā, par Kārkliņu palikušas labas atmiņas. Pārējos atstāju bez uzmanības. Vienkārši nepazīstu.

Lai kā nebūtu, šodien manu sirdi līksmu darīja saulainais laiks un kāda ziņa. Mūsu kaimiņu baltkrievu tētiņš iepurnējis Kremļa smerdelim: http://www.delfi.lv/news/world/other/article.php?id=24954525. Malacis, baķka!
P.S. Pēcāk Krievija izšķīrusies par "atbildes" soli- Krievija aizliedz Baltkrievijas piena produktu importu uz Krieviju. Smieklīgi.

Nav komentāru: