Meklēšana

2009. gada 4. septembris

Kā pagājusi pirmā septembra nedēļa?

Septembra pirmā nedēļa mūsu pusē pagājusi gana jestri. Pirmkārt izdzirdēju, ka Liepājā bezdarbs jau pārlēcis pāri 15% atzīmei. Zinot, ka Liepāja ir viens no Latvijas rūpnieciskajiem centriem, tā ir ļoti bīstama indikācija. Gan pašvaldībai, kura kaut ko nav pamanījusi, gan valstij kopumā. Jau tā praktiski neražojošai ekonomikai pēdējo cehu slāpšana var izrādīties pagalam slikta zīme. Tomēr, nebūdams pesimists, ceru, ka arī šo sociālo spērienu pa dibenu liepājnieki pārcietīs. Iekšas šejieniešiem gana stipras. Jo kā gan ne, ja Liepājas centrā aizdegas tramvajs, bet drosmīga tramvaja vadītāja visupirms glābusi pasažierus, nevis panikā bēgusi prom. Rezultātā visi dzīvi un veseli, izņemot pašu vadītāju, kuras drosmi sabiedrība tā pa īstam novērtē tikai dienu pēc negadījuma. Par šo notikumu esmu uzņēmis fotoreportāžu.
Vēl joprojām brīnos, cik tad ilgi vilksies tā kalibrēšana ar to Kalpaka tiltu. Nu cik var? Kā nav pabeigts, tā nav. Nauda izgājusi branga, bet vēl pastāv jautājumi par tehnisko pusi. Starp citu, ieraudzīju, ka lepnās laternas uz tilta nav gatavas arī. Kalto stabu galos vien piesietas necilas spuldzītes.
Visbeidzot braucot mašīnā izdzirdēju, ka Kamparu Artis grasoties celt PVN līdz 23%. Es protams saprotu, ka ieņēmumi ir sarukuši, bet tik pat labi varu atgādināt vēl nesen publiskajā diskusijā dzirdēto, ka PVN pacelšana no 18 uz 21% nav devusi gaidīto. Arī pats premjers Dombrovskis jūlijā teica ko citu. Nu kur tad ir loģika?

Nav komentāru: